🗓 19-03-2019 👤 Laura Wittmann, Hannah Rieder

Veelzijdige muesli: één ingrediënt, vijf recepten

Als je bij muesli aan ontbijt denkt, dan is dat het teken om je muesli-spel naar een hoger niveau te tillen. We hebben vijf recepten voor je bedacht waarvoor je geen vers fruit, melk of yoghurt nodig hebt. We laten je zien wat je nog meer met muesli kunt toveren. Blijf kijken!

Veelzijdige muesli: één ingrediënt, vijf recepten

Krokante paneer: groenten bedekt met muesli

Waarom niet iets nieuws proberen?

  • Kies een mueslimix naar keuze. Als je iets wilders wilt, kun je een mix met gedroogd fruit of kruiden zoals kaneel of kardemom gebruiken.
  • Hak je favoriete muesli zo klein mogelijk in een blender.
  • Kook harde groenten zoals bloemkool of broccoli kort voor in gezouten water.
  • Wentel de geselecteerde groenten eerst in losgeklopt ei of eivervanger en daarna in de muesli-coating.
  • Frituur de groenten in plantaardige olie of bestrijk ze met olie en bak ze in de oven op 200 °C in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Onze tip: Geniet van de groenten met een dip - je broodkruimelparade is klaar!

Granola: de grote zus van muesli

Voor wie van knapperig houdt: pak je muesli en geef het een make-over - want je muesli is de basis voor je nieuwe granola.

  • Doe 600 g mueslimix naar keuze in een kom.
  • Meng met 50 g notenboter (bijvoorbeeld witte amandelboter), 70 g kokosolie en 80 g honing of honing alternatief - een beetje geduld is hier vereist!
  • Giet de granola op een bakplaat bekleed met een bakmat en verdeel gelijkmatig. Bak drie keer op 180 °C gedurende 10-12 minuten per keer en draai tussendoor om met een houten lepel, zodat de granola helemaal goudbruin is.

Je granola is een geweldige topping voor ontbijtkommen of koude desserts. Maar het is ook heerlijk op zichzelf!

Kom in vorm: Heerlijke mueslirepen

Muesli in alle soorten en maten: maak je eigen favoriete reep!

  • Ga creatief aan de slag: pak je KoRo favorieten en begin met mixen: noten, zaden, gedroogd fruit en natuurlijk je muesli. In totaal heb je ongeveer 400 g nodig.
  • Voeg vervolgens rijpe, gepureerde bananen toe. Ze zijn niet alleen lekker in bananenbrood! Ze zijn een geweldig bindmiddel in je mueslireep en geven de repen een natuurlijke zoetheid. Gebruik genoeg om je hele muesli te bedekken.
  • Verdeel je mengsel nu over een bakplaat bekleed met een bakmat en bak ongeveer 25 minuten in de oven op 180 °C. Als je voor het bakken met een mes lijnen in het mengsel snijdt, zijn de krokant gebakken mueslirepen makkelijker te snijden.

Perfecte combinatie: brood houdt van muesli

We houden van deeg in elke vorm, maar ons hart klopt sneller voor brood. Omdat liefde gedijt bij afwisseling, waarom probeer je niet iets nieuws en voeg je muesli toe aan je favoriete broodmix? Je fantasie kent geen grenzen: Als je van fruitig houdt, gebruik dan een muesli met cranberry's of zure kersen, als je van knapperig houdt, raden we noten en zaden aan. Wat je ook kiest, we beloven je één ding: absoluut genot gegarandeerd!

Klein en lekker: energiebolletjes van muesli

Deze kleine energieboosters zijn je perfecte tussendoortje: Energy Balls. Je kunt ze supersnel in elkaar flansen en iets zoets snacken zonder de oven te hoeven opstoken! Probeer het uit:

  • Mix 10 dadels kort in een blender op de laagste stand.
  • Voeg 20 g kokossnippers, 80 g muesli naar keuze en 1 el notenboter (bijvoorbeeld witte amandelboter of pindakaas) toe.
  • Mix alle ingrediënten tot je een kneedbare massa hebt die je in energieballetjes kunt vormen. Je energiesnack is klaar!

Bijpassende producten