🗓 29-08-2018 👤 Florian Schwenkert

Pudding van bramen en chia met macadamia dadelcrème

Pudding van bramen en chia met macadamia dadelcrème


Als je houdt van een fruitig ontbijt met bessensmaak en tegelijkertijd van nootachtig en zoet, dan zul je dol zijn op dit recept. Chia pudding hoeft niet saai te zijn - integendeel, je kunt er op veel verschillende manieren mee variëren. De smaak van de kleine superfoodzaden kan echt pittig gemaakt worden met een paar bramen. In combinatie met een romige, nootachtige macadamia dadelpuree smaakt de pudding gewoon hemels! Als ontbijt of als dessert, deze potjes vallen overal in de smaak!


Ingrediënten voor 2 kleine potjes:

Bramen chia pudding:

  • 3 el chiazaad
  • 225 ml (gefilterd) water
  • 2 el bramenpoeder of 250 g verse bramen
  • 1 theelepel ahornsiroop (of een andere zoetstof)

Macadamia dadelcrème:

Bereiding:

  • Bereid eerst de chia pudding. Meng hiervoor de chiazaden, het water, het bramenpoeder en de ahornsiroop goed door elkaar in een kom. (Als je verse bessen gebruikt in plaats van het poeder, pureer ze dan eerst en verminder de hoeveelheid water tot 150 ml).
  • Laat de zaden 15 minuten weken en roer af en toe om klontjes te voorkomen.
  • Maak de chia pudding bij voorkeur 's avonds klaar, zodat het een nacht kan weken in de koelkast.
  • Om de macadamia dadelcrème te maken, mix je de benodigde ingrediënten in een blender tot je een homogeen, romig mengsel hebt.
  • Schik tot slot de bramen- en chia pudding en de macadamia dadelcrème in twee lagen in glazen. Verse bessen zijn bijzonder mooi als topping.

Carina heeft dit geweldige recept voor ons gemaakt, heel erg bedankt! Carina is een veganistische foodblogger uit München en een dierenarts met hart en ziel. Of ze nu thuis in de keuken staat of buiten in de natuur is, in haar vrije tijd is ze nooit zonder haar camera. Ze heeft ook een voorliefde voor creatief koken en foodstyling. Neem een kijkje op haar kanalen en ontdek meer lekkers.

Instagram: fan_tasty_c

Blog: fan_tasty_c


Bijpassende producten