Bio kombucha SCOBY

€ 7,00*

Prijzen incl. BTW en excl. verzendkosten

  • Kombucha paddestoel met starter vloeistof
  • Biologische kwaliteit
  • Meermaals herbruikbaar
  • Voor het maken van je eigen kombucha
  • Veganistisch
Vul je e-mailadres in het onderstaande veld in en wij laten je weten wanneer het product weer op voorraad is.
Door het formulier in te dienen accepteer ik de algemene voorwaarden evenals de privacybeleid.

Koop nu: Bio kombucha SCOBY

Wat is rond, beige-bruinachtig en rijmt op Toby? Dat klopt, een SCOBY. Wat is dat, vraag je? De scoby, ook wel theeschimmel genoemd, is onmisbaar voor het maken van de verfrissende drank bij uitstek: kombucha! De gefermenteerde drank smaakt heerlijk zuur, is veganistisch en een geweldig alternatief voor ijsthee, limonade en co. Onze Kombucha thee paddenstoel is nu verkrijgbaar in biologische kwaliteit tegen een onverslaanbare prijs - bestel Kombucha paddenstoel nu!

Kombucha paddestoel kweken

Misschien heb je gehoord van het Scoby Hotel?! Nee? Oké, geen probleem, het is allemaal eenvoudig uitgelegd: de Scoby-theeschimmel is een levend organisme en blijft groeien in de juiste omgeving. Je ontvangt onze Kombucha Scoby samen met een geschikte bereidingsvloeistof bestaande uit water, suiker, zwarte thee, groene thee en Kombucha culturen - het Scoby Hotel is dus al geopend. Opmerking: De scoby mag in geen geval in contact komen met metaal. Gebruik voor de bereiding bij voorkeur een glazen pot en een houten lepel. Hoe je kombucha maakt, leest je in het volgende hoofdstuk. Dus, stop snel de kombucha paddenstoel in je winkelmandje en lees verder!

Maak zelf verse kombucha

Om heerlijke kombucha te maken met je theepaddenstoel heb je eerst een grote, hittebestendige bak nodig waarin je 600 ml kokend water giet. Laat hierin 12 g zwarte of groene thee ongeveer 15 minuten trekken (wij raden onze biologische groene thee Sencha aan). Los vervolgens 100 g suiker volledig op in de vloeistof en voeg 400 ml koud water toe. Laat de vloeistof volledig afkoelen en voeg dan pas je Scoby toe. Dek je potje af met een katoenen doek en laat het 10-14 dagen op kamertemperatuur staan. Als je tevreden bent over de zuurgraad van je kombucha, giet je hem in flessen en zet je ze in de koelkast. En zo wordt een beige-bruinachtig stukje prut (sorry, we kunnen het niet anders beschrijven) in veertien dagen tijd een ongelooflijk lekker, koolzuurhoudend drankje - best cool, nietwaar?!

Biologische Kombucha Scoby kopen 

In de toekomst zal niets je eigen kombucha-fermentatie nog in de weg staan. Onze theeschimmel kan vele malen worden hergebruikt en blijft groeien. Alles wat je nodig hebt is theesuikereen glazen pot en een katoenen doek plus een elastiekje (shh, alles is inbegrepen in onze Kombucha Starter Set) en je kunt meteen aan de slag! Koop onze Kombucha paddenstoel nu online!

Productnummer: SCOBY_001
THT 30.08.2024
Inhoud: 1 stuk
Fabrikant KoRo
EAN/GTIN 4260718299172
Gegevens Instructies
Gegevens Specificatie
Allergie-informatie Uitleg sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Ingrediënten Wasser, Zucker*, schwarzer Tee*, grüner Tee*, Kombucha Kulturen* *aus biologischer Landwirtschaft
Kruisbesmetting Keine Allergene enthalten gemäß EU-Verordnung 1169/2011
Toevoeging etiket Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Raadpleeg de productbeschrijving voor de juiste informatie.
Prijsontwikkeling

Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld

Alle informatie zonder garantie!

Vragen & antwoorden: Bio kombucha SCOBY
Geen zoekresultaten gevonden.
Je kunt de kombucha scoby het beste ongeopend in de originele verpakking bewaren tot je klaar bent om met de fermentatie te beginnen. Op deze manier is uw thee paddenstoel 1 jaar houdbaar op kamertemperatuur. Eenmaal geopend, moet je scoby ofwel in het fermentatievat zitten tijdens de kombucha productie of liggen te sluimeren in een suikerhoudend theemengsel in het "scoby hotel": Om dit te doen, plaats je je Scoby in een pot, vul je deze volledig met kant-en-klare Kombucha en "verzegel" je de pot met een katoenen doek en een elastiekje. U kunt de pot ook goed afsluiten met een deksel, maar bewaar hem wel in de koelkast.
In ieder geval raden wij het eten van de theepaddestoel af en geven wij de voorkeur aan onze snack assortiment snacks in de plaats. U kunt de theepaddestoel gewoon bij het organisch afval gooien als hij zijn langste tijd heeft gehad.
Ja, dat moet je. Omdat je Scoby blijft groeien en uiteindelijk te groot kan worden voor je gistingsvat. voor uw gistingsvat voor je gistingsvat.
Kombucha en andere gefermenteerde dranken zijn niet 100% alcoholvrij. Vanwege het lage, maar toch aanwezige alcoholgehalte als gevolg van de fermentatie van de gisten, raden we je aan geen kombucha te drinken tijdens zwangerschap en borstvoeding.
Met tweede gisting kun je een beetje meer smaak en/of koolzuur aan je kombucha toevoegen. Voor de eerste fermentatie voeg je gewoon fijngehakt fruit en kruiden naar keuze toe aan de fles waarin je je kombucha hebt afgevuld (dus niet in je fermentatiepotje!) - gedroogd fruit is ook bijzonder geschikt. gedroogde vruchten. Voor koolzuurvorming laat je je kombucha 1-2 dagen in de afgesloten fles op kamertemperatuur staan. Hierdoor kunnen de gisten in de drank hun werk blijven doen en kan zich koolzuur ontwikkelen. Het is belangrijk dat u een hoogwaardige, dikke glazen pot gebruikt, deze niet helemaal tot de nok met vloeistof vult en de fles regelmatig even opent, zodat de druk kan ontsnappen en de fles niet breekt. Zet de fles vervolgens in de koelkast om verdere gisting te stoppen.
Wij raden u aan onze Scoby te laten werken in een totaal van 1 liter vloeistof. Hoe de fermentatie in zijn werk gaat, kunt u lezen in de producttekst onder "Maak je eigen verse kombucha". En aangezien je Kombucha thee schimmel gestaag omhoog groeit tijdens de fermentatie in het fermentatievat, kun je de nieuwe Scoby scheiden van het oude deel wanneer het ongeveer een vinger breed is en heb je meteen een nieuwe Kombucha schimmel voor nog meer Kombucha.
De beste theesoorten om te gebruiken zijn groene of zwarte thee: Kijk eens naar onze thee assortiment ons thee assortiment.
Nee. Om je eigen kombucha scoby te maken, moet je eerst een scoby kopen. Dit zal dan automatisch uitzetten in uw gistingspot bij kamertemperatuur en kan verdeeld worden. De theepaddestoel mag nooit in contact komen met metaal. Het is dus het beste om het te splitsen met een schone houten lepel. Nu heb je een nieuwe scoby die je kunt gebruiken voor een volgende kombucha fermentatie of om aan je geliefden te geven.

Reken maar. Wij bieden u de fijnste Kombucha verfijnd met gember en limoen in biologische kwaliteit. Ook een goede inspiratie voor de tweede fermentatie van je zelfgemaakte kombucha!

De Kombucha schimmel is een levend organisme dat voornamelijk uit gisten en bacteriën bestaat en door gisting fijne Kombucha produceert uit een suiker-thee mengsel. De Engelse naam is Scoby als acroniem voor "Symbiotic Culture of Bacteria and Yeasts" (Symbiotische cultuur van bacteriën en gisten).
Ja, de Kombucha thee schimmel is 100% organisch.
Ja, kombucha is een veganistisch verfrissend drankje met een heerlijk zure noot.
Schimmel op je kombucha paddenstoel is erg onwaarschijnlijk als je hygiënisch fermenteert. Dit houdt bijvoorbeeld in dat u uw fermentatiepot vóór elk gebruik grondig met heet water, maar zonder afwasmiddel, spoelt. Zorg er vooral voor dat je de scoby alleen met gewassen en goed afgedroogde handen aanraakt, zodat er geen ziektekiemen of zeepresten in je kombucha terechtkomen. Overigens zijn bruine snippers op je theeschimmel geen schimmel, maar resten van de gist die je er gemakkelijk af kunt spoelen.
Je krijgt een Kombucha paddestoel in biologische kwaliteit tegen een onklopbare prijs voor je eigen Kombucha productie.
Deze vloeistof is nodig om de kombucha paddestoel in leven te houden. Het wordt geleverd met je eerste kombucha scoby, waarna je altijd 250-500 ml van je afgewerkte kombucha bewaart en je theepaddestoel erin bewaart op kamertemperatuur - de geboorte van een nieuwe ronde van kombucha fermentatie!

Maak je geen zorgen, dit betekent alleen dat de fermentatie van je kombucha waarschijnlijk een beetje te lang heeft geduurd. Verwijder de scoby samen met 250-500 ml van je kombucha en bewaar deze vloeistof inclusief de scoby voor de volgende fermentatieronde (die niet zo lang zal duren, aangezien je startvloeistof al behoorlijk zuur is). Je kunt de overgebleven kombucha gebruiken als een heerlijke saladedressing - breng het gewoon op smaak met wat olijfolie, honing en kruiden!

Kombucha is een heerlijk verfrissend drankje dat wordt gemaakt door gezoete thee te fermenteren met behulp van een schimmel die kombucha wordt genoemd. Deze schimmel is een eigen ecosysteem, bestaande uit o.a. bacteriën en gisten, en metaboliseert de suiker zodanig dat een wrang, fris drankje ontstaat, dat momenteel terecht veel wordt gehyped.

Nee, want de suiker is nodig zodat de gisten en bacteriën van de kombucha paddenstoel kunnen werken. Maar maak je geen zorgen - uiteindelijk blijft er niet veel van de toegevoegde suiker over, want die wordt gemetaboliseerd voor de gisting. Wij bevelen onze organische ruwe rietsuiker aan voor een succesvolle kombucha productie.

U kunt uw kombucha paddenstoel zonder aarzelen meerdere keren gebruiken. Zorg er echter altijd voor dat u uw handen wast en laat de scoby niet in contact komen met metaal. Als de scoby donker wordt of plotseling heel onaangenaam gaat ruiken, is het tijd om hem bij het organisch afval te doen. Aangezien je kombucha thee schimmel echter gestaag omhoog groeit tijdens de fermentatie in het fermentatievat, kun je de nieuwe scoby scheiden van het oude deel wanneer het ongeveer een vinger breed is en heb je meteen een nieuwe kombucha schimmel.
Wij zijn geen voorstander van het verdelen van voedsel in "gezond" en "ongezond". Kombucha is een heerlijk verfrissend drankje en een prima alternatief voor ijsthee en limonade.

Wat anderen zeggen over Bio kombucha SCOBY

4.4/5

8 Reviews


6
1
0
0
1

5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster

Upload alleen afbeeldingen en video's met een maximale grootte van 4 MB / stuk. Toegestane formaten zijn: jpg, png, mp4, mov

Tevreden klanten

Anoniem

08.09.2023

Goed, snel, ongecompliceerd

Goed product, goede verpakking, snelle en ongecompliceerde levering, klaar voor gebruik, ik kijk uit naar het voltooide drankje.

Kritische klanten

A

Ana G.

02.10.2023

Allemaal correct

Snel, goed verpakt, ziet er goed uit. Ik mis instructies in het Spaans.

A

Ana G.

02.10.2023

Allemaal correct

Snel, goed verpakt, ziet er goed uit. Ik mis instructies in het Spaans.

Anoniem

08.09.2023

Goed, snel, ongecompliceerd

Goed product, goede verpakking, snelle en ongecompliceerde levering, klaar voor gebruik, ik kijk uit naar het voltooide drankje.

Anoniem

13.02.2023

Scoby dood aangekomen

Helaas zorgden de lange levertijd en de onjuist gesloten envelop ervoor dat de scoby zijn bestemming niet levend bereikte. Na een week inoculatie zakte de scoby naar de bodem en stierf.

KoRo GmbH

29.11.2023

Beste klant, dank u voor uw beoordeling van ons product. De meningen van onze klanten zijn zeer waardevol voor ons en we zullen er rekening mee houden. Met vriendelijke groet Uw KoRo Team

Anoniem

11.01.2023

Vandaag 11.01.2023 onze eerste liter kombucha thee uitgetest, superlekker.

Uitstekende kwaliteit/prijsverhouding.

Anoniem

19.12.2022

scoby efficiënt en fit!

De scoby arriveerde in goede staat en gaf me heel snel een goede kombucha. Het heeft zich al gereproduceerd! Dus ik heb nu twee schijven.

Anoniem

11.10.2022

ervaring

Ik hou van het nieuwe zelfgemaakte kombucha experiment.

Anoniem

27.09.2022

Zeer goed

Zeer goed verpakt. Zeer tevreden.

Anoniem

12.09.2022

Mijn eerste Scoby, hij ziet er sterk en gezond uit!

Ik probeer al een hele tijd een Scoby te krijgen om te beginnen in de wereld van kombucha en toen ik deze in Koro zag staan, bedacht ik me geen twee keer! Het is mijn eerste keer en ik ben dus een beginneling, maar alles lijkt vlot te verlopen. Ik ben 6 dagen geleden begonnen met de eerste fermentatie, de eerste nacht zakte de scoby naar de bodem van de container en ik maakte me zorgen, maar na drie dagen kwam hij weer naar boven en hij zit er nog steeds, er vormt zich een nieuwe laag op, de gist lijkt ook te groeien. Ik krijg er nooit genoeg van om ernaar te kijken, om te zien hoe het zich ontwikkelt, ik vind het een fascinerend proces! En tot nu toe kan ik alleen maar zeggen dat het product van goede kwaliteit lijkt te zijn, en het belangrijkste voor mij, dat het van een betrouwbare bron komt. Bedankt koro voor dit product!

Klanten kochten ook