Direct beschikbaar, levertijd 5-6 dagen
Koop nu: Bio polenta 2 kg
Een zwoele zomeravond, een vrolijk geroezemoes van stemmen rond een rood-wit geblokt tafelkleed, en midden in de uitgelaten sfeer wordt hij tevoorschijn gehaald: vers gekookte, smeuïge polenta, waarvan de verleidelijke geur blijft hangen onder de stralende sterrenhemel.
Polenta - eenvoudig voedsel met een groot potentieel
Terwijl ons kantoor zich overgeeft aan Italiaanse zomernachtdromen met dampende polenta, was de pap, die meestal van maïsgriesmeel wordt gemaakt, oorspronkelijk een "armeluisvoedsel" van Spanje tot Zuid-Rusland. In die tijd veroorzaakte het eenzijdige dieet van polenta vaak vitaminetekorten. Op de juiste manier bereid is vezelrijk maïsmeel echter allesbehalve arm aan voedingsstoffen. Voor onze biologische polenta maïsgrutten, wordt de maïskorrel ook verwerkt met waardevolle kiem. In de meeste producties wordt de kiem verwijderd en in plaats daarvan tot olie van hoge kwaliteit geperst.
Polenta - Wat is het eigenlijk?
Per definitie is polenta een vaste pap van gekookte maïsgriesmeel. Net als maïsmeel bestaat maïsgriesmeel uit het endosperm van de maïskorrel, maar in tegenstelling tot meel wordt griesmeel iets grover gemalen. Vooral in Noord-Italië, de Provence en Spanje maakt polenta - of, synoniem, maïsgrutten - deel uit van de regionale kooktraditie. Het is echter een populair gerecht over alle landsgrenzen heen. Polenta wordt vaak in diskrediet gebracht omdat het droog en flauw smaakt. Met geselecteerde kruiden zoals rozemarijn en tijm, en eventueel met kaas en fijne oliën, wordt de stevige griesmeelpap echter een romige en aromatische smaakbelevenis.
Polenta - Meer dan een bijgerecht
Net als aardappelpuree wordt polenta vaak geserveerd als bijgerecht bij vlees, vis of groenten. Maar ook in de pan goudbruin gebakken plakjes polenta of gebraden pasteitjes vormen een gezonde lunch met een groene salade. Het griesmeel is ook ideaal voor een stevige polenta ovenschotel of tarwevrije polenta pizza. Maar niet alleen op basis van maïsgriesmeel kunnen heerlijke polentavariaties worden bereid. Door zijn lichtzoete smaak is maïsgries ook een populair ingrediënt voor pap, ook wel ontbijtpap genoemd, of voor zoete desserts. Maïsmeel kan ook worden gebruikt voor glutenvrij* bakken van brood, broodjes of koekjes.
Biologische polenta kopen Maïsgriesmeel
Het belangrijkste ingrediënt voor onze polenta maïsgriesmeel is maïs van hoge kwaliteit. Bij KoRo is het afkomstig van gecontroleerde biologische teelt en wordt het meteen na de oogst voorzichtig verwerkt tot griesmeel. Het maïsgriesmeel wordt vervolgens luchtdicht verpakt, zonder kleur- of smaakstoffen of bewaarmiddelen. Met het voordelige voordeelpak heb je altijd alle ingrediënten voor heerlijke polenta in huis en bespaar je geld en middelen. Dus waar wacht je nog op? Breng de smaak van Italië in je keuken met het goudgele maïsmeel en betover je gasten met de magie van eenvoud. Nu biologische polenta maïsmeel kopen!
* Biologische polenta maïsgriesmeel van KoRo kan sporen van gluten bevatten. Meer info in de FAQ's.
Gemiddelde waarde | per 100 g |
---|---|
Voedingswaarde (in kj/kcal) | 1476 / 350 |
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 65 g |
waarvan suikers | 1 g |
Voedingsvezels | 9 g |
Proteïne | 9 g |
Zout | 0 g |
Productnummer: | MAIS_007 |
---|---|
Herkomst | Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Hongarije |
Biologische herkomst | EU-landbouw |
Inhoud: | 2 kg |
Fabrikant | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654786361 |
Gegevens | Specificatie |
Biologische controleorganisatie& Biologische oorsprong |
|
Allergie-informatie | Uitleg sporenindicatie |
Levering | Levertijd buiten Duitsland |
Bedrijf | KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Bewaaradvies | Koel en droog bewaren |
Ingrediënten | 100% maïsgriesmeel* *van gecontroleerde biologische landbouw |
Kruisbesmetting | Kan sporen bevatten van GLUTEN, SOJA, NOTEN en SESAM. |
THT | 06.01.2023 |
Verkoop beschrijving | Biologisch maïsgriesmeel fijn |
Pers & wederverkopers | Zakelijke foto's downloaden |
Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld
Alle informatie zonder garantie!
Aanmelden
J'adore
Ik heb er al veel besteld en ze smaken altijd goed. Ik gebruik het in brood, soepen en als bijgerecht voor groenten. De kinderen vinden het geweldig.
Echt goed.
Fantastische polenta! Voor de liefhebbers van polenta, er is een enorm verschil in kwaliteit tussen deze "gewone" polenta die ze hier in Italië in de supermarkt verkopen en deze veel superieure van koro. Ik hou ervan en het is ook goedkoop
Erg lekker
Waar voor je geld, goede verdunning voor polenta. Snel verzonden en aangekomen.
Super gemahlen und qualitativ hochwertigst.
Super gemahlen und qualitativ hochwertigst.
Geweldige kwaliteit, de consistentie van de gekookte polenta
Geweldige kwaliteit, de consistentie van de gekookte polenta is romig en gewoon perfect en het smaakt geweldig!
De gebruikelijke super kwaliteit.
De gebruikelijke super kwaliteit.