Bio radijszaadjes 1 kg

€ 17,50*

Prijzen incl. btw en excl. verzendkosten

  • Kiemkrachtige radijszaadjes
  • Biologische kwaliteit
  • Mild pikante smaak
  • Als broodbeleg, in dipsausjes, soepen of salades
  • 1 kg voorraadverpakking

Op voorraad, levertijd 5-6 dagen

Koop nu: Bio radijszaadjes 1 kg

Het broodje is in opmars en verovert de cafés van de stad: terecht, vinden wij! Wat is er immers lekkerder dan een lekker tussendoortje met verschillende soorten beleg en dipsausjes? Wij denken bijvoorbeeld aan een dikke snee boerenbrood belegd met onze auberginespread - en wat ontbreekt er nog aan de nodige frisheid? Spruiten, natuurlijk! Met onze biologische radijszaadjes kweek je in een handomdraai je eigen verse spruitjes. Voor luxe broodgenot! Koop nu radijsscheuten en (her)ontdek je groene vingers!

ABC van radijzen: de verschillende variëteiten

Net als koolrabi en broccoli behoren radijzen tot de kruisbloemenfamilie. Dit is misschien niet echt nieuws voor jou, maar er zijn eigenlijk heel wat verschillende soorten radijs om uit te kiezen. Om er maar een paar te noemen: De Rambo-variëteit wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gekenmerkt door een hete en pittige smaak, terwijl Michelangelo medium heet begint en heter wordt naarmate je kauwt. Onze radijszaden hebben de prachtige naam China Rose en zijn een mildere spruitvariëteit. Hoe langer de kiemperiode, hoe milder ze worden en dus ook geschikt zijn als hapje voor de kinderen. 

Ontkiemen makkelijk gemaakt: biologische radijszaadjes

Hier zijn de instructies voor succes: laat de zaden eerst 8 uur weken, giet dan het water af en doe de zaden in een kiempot. De kleine zaadjes hebben 7-10 dagen in de pot nodig om uit te groeien tot smakelijke en pittige spruiten. De kiempot moet op kamertemperatuur worden geplaatst en mag niet aan direct zonlicht worden blootgesteld. Spoel de spruiten gedurende deze tijd meerdere malen per dag. Het kweken van kiemen is bijzonder eenvoudig met onze kiemapparatuur: het kiemrek en de kiemzeef die bij de kiempot hoort, zorgen ervoor dat er geen water in de kiempot stagneert en dat de zaden niet beschimmelen. Dus, naar de spruiten, klaar, af! Met 1 kg radijszaad ben je zeker voor een tijdje uitgerust.

Bio zaden bij KoRo        

Natuurlijk vind je hier niet alleen radijszaden, maar ook andere kiemkrachtige zaden: probeer onze biologische alfalfazaden of biologische tuinkerszaden. Of je kunt onze biologische kiemgroentezakdoos nemen, die verschillende variëteiten bevat en je niet hoeft te beslissen. Met ons kiemrek is kweken kinderspel, maar je kunt de zaden ook met alleen een kiemglas laten kiemen. Zorg er alleen voor dat er geen wateroverlast is. 

Radijsscheuten kopen

Tuinman: binnen level Spruiten kweken ontgrendeld! Met onze biologische radijszaadjes krijg je al na een week knapperig verse kiemen, die je soepen, dips en spreads de nodige frisheid geven met hun mild kruidige smaak - bestel nu!!


Opmerking: Ondanks zorgvuldige productie kunnen er soms harde korrels aanwezig zijn.

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g
Energie (in kj/kcal) 0
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

Samen 8 Stunden einweichen, Wasser abgießen, Samen in Keimschale/-glas geben, 7-10 Tage bei Raumtemperatur keimen lassen, mehrmals täglich durchspülen

Productnummer: SPROSS_004
THT 26.01.2026
Herkomst (verwerking) Italië
Biologische herkomst EU Landbouw
Inhoud: 1 kg
Fabrikant KoRo
EAN/GTIN 4260718297741
Gegevens Specificatie
Biologische controleorganisatie& Biologische oorsprong
EU Bio
PL-EKO-07
Allergie-informatie Uitleg sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Bewaaradvies Bewaren op een koele, droge plaats uit de buurt van licht. Bewaar ontkiemde spruiten in de koelkast en consumeer ze zo snel mogelijk.
Ingrediënten 100 % radijs China Rose kiemzaden* *van biologische teelt
Kruisbesmetting Kan sporen bevatten van GLUTEN, SOJA, SCHAALDIEREN, SELDERIJ, MOSTERD en SESAM.
Verkoop beschrijving Biologische radijs China roos kiemzaad (Raphanus Sativus)
Toevoeging etiket Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Raadpleeg de productbeschrijving voor de juiste informatie.
Vragen & antwoorden: Bio radijszaadjes 1 kg
Geen zoekresultaten gevonden.
Je kunt de zaden in de originele verzegelde verpakking op een koele, donkere en tegen licht beschermde plaats bewaren gedurende ten minste 12 maanden.
Met het juiste materiaal is zelf spruitjes kweken kinderspel: eerst heb je een geschikt kiempotje nodig. Onze Mason Jar met een inhoud van net geen liter is hiervoor geschikt. Om te voorkomen dat er onhygiënisch water in het kiempotje blijft staan, is het ook belangrijk om het kiempotje tijdens het kweken van spruiten ondersteboven en schuin te bewaren. Ons kiempotframe inclusief kiemzeef zijn hier speciaal voor ontworpen. De bijgeleverde lekbak vangt ook het resterende irrigatiewater op na het water geven. Met het kiemglas, de kiemzeef en de kiemstandaard ben je ideaal uitgerust voor je eigen kiemcultuur. Je kunt er ook zeker van zijn dat je ontkiemende zaden altijd vers en hygiënisch blijven en zich onder ideale groeiomstandigheden kunnen ontwikkelen op je vensterbank.
Er zijn ontelbare soorten radijs... Om er maar een paar te noemen: Het ras Rambo geeft paarsrode spruiten die worden gekenmerkt door een scherpe, kruidige smaak. Evenzo zijn Red Hurricane en Radish Vulcano niet voor de zwakkeren. De smaak van de variëteit Sango is ook licht pikant, maar wordt milder naarmate de kiemtijd langer is. Dit geldt ook voor de China Rose variëteit, die je bij ons kunt krijgen. De smaak kan worden omschreven als pittig.
Ja, onze radijszaadjes zijn bio.
De weektijd van onze radijszaadjes is 8 uur. Giet dan het water af en doe de zaden in je kiempotje. Laat de zaden 7-10 dagen ontkiemen bij kamertemperatuur op je vensterbank, uit direct zonlicht, en spoel ze gedurende die tijd dagelijks. Ons kiemgroente pot rek en zeef voorkomen waterverzadiging en schimmelgroei in de kiemgroente pot. Als vuistregel geldt: spruiten kunnen worden gegeten wanneer de zaailing 2 tot 3 keer zo lang is als het zaadje.
Sommige soorten kiemen verliezen aanzienlijk aan smaak als ze worden ingevroren en kunnen daarom beter alleen vers worden gegeten. Dit geldt vooral voor kleine zaadjes zoals tuinkers of alfalfa. Andere soorten spruiten kunnen zonder problemen worden ingevroren zonder al te veel smaak te verliezen. Je moet er wel rekening mee houden dat de textuur zachter zal zijn na het ontdooien vanwege het hoge watergehalte. In elk geval moet je je spruitjes blancheren voordat je ze invriest. Leg je spruitjes ongeveer 3 minuten in kokend water. Haal ze dan met een schuimspaan uit de pan en doe ze meteen in een kom met ijskoud water. Laat de afgekoelde spruitjes goed uitlekken in een zeef voordat je ze in een diepvrieszakje in je vriezer doet.
Als je thuis spruitjes kweekt, moet je ervoor zorgen dat je het kiemglas op een lichte plaats zet zonder direct zonlicht. De vensterbank is ideaal - zolang direct zonlicht kan worden vermeden - ook vanwege de frisse lucht. De ideale kamertemperatuur voor het kweken van spruiten moet rond de 20 °C liggen, hoewel spruiten en zaailingen hier niet zo gevoelig voor zijn.
Eerst en vooral is een evenwichtige en gevarieerde voeding gezond. Onze radijsscheuten zorgen voor een mild kruidig aroma en die extra portie frisheid in je dips en spreads. Ze kunnen ook heerlijk worden gebruikt als beleg op (breek)brood.
Het is het beste om de vers gekiemde spruiten direct te eten. Als dit niet mogelijk is, kun je ze korte tijd in de koelkast bewaren en ze zo snel mogelijk opeten. Wees voorzichtig: Als zich schimmel vormt, moeten de ontkiemde zaden onmiddellijk worden weggegooid.
Sprossen bezeichnen die frisch gekeimten Samen von Pflanzen. Zur Aufzucht eignen sich bestimmte Getreidearten, Hülsenfrüchte und andere Pflanzen.
2 tot 3 eetlepels zaden zijn meestal voldoende. Zorg ervoor dat de zaden in het kiempotje niet te veel op elkaar liggen en voldoende ruimte hebben om op te zwellen.
Dat hangt van de soort af. China Rose radijsscheuten worden gekenmerkt door een milde, maar pittige smaak.
Deine Sprossen immer gut im Blick zu behalten, ist wichtig. Sollten sich jedoch zwischen Deinen Jungpflanzen weiße Stellen zeigen, ist das noch nicht zwangsläufig ein Grund zur Sorge. Bei den weißen Härchen, die an den Samen entstehen, handelt es sich nämlich meist um sogenannte Mikro-Wurzeln. Die sind harmlos und würden normalerweise in der Erde wachsen. Schimmel hingegen taucht zunächst nur an einer Stelle auf und breitet sich dann über die nächsten Tage langsam aus.
Prijsontwikkeling

Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld

Alle informatie zonder garantie!

Wat anderen zeggen over Bio radijszaadjes 1 kg

4.8/5

4 Reviews


3
1
0
0
0

5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster

Upload alleen afbeeldingen en video's met een maximale grootte van 4 MB / stuk. Toegestane formaten zijn: jpg, png, mp4, mov

Tevreden klanten

Anoniem

10.09.2022

Smaakt naar kleine radijsjes, bedankt KoRo

Zo pittig, hebben in korte tijd prachtig gekiemd en smaken heerlijk.

Kritische klanten

E

Elmar H.

05.09.2023

Waarom is dit verplicht als het optioneel is!!!

Ik weet zeker dat het goed is. Ik zal het in de winter testen.

L

Laurent M.

15.01.2024

Geweldige smaak, geweldige kwaliteit!

Aanbevolen, uitzonderlijke smaak, een vaste favoriet in gekiemde zaden.
A

Alexander S.

16.11.2023

Goed product

Niet alles, maar laat het de eerste paar dagen in het donker ontkiemen.
E

Elmar H.

05.09.2023

Waarom is dit verplicht als het optioneel is!!!

Ik weet zeker dat het goed is. Ik zal het in de winter testen.

Anoniem

10.09.2022

Smaakt naar kleine radijsjes, bedankt KoRo

Zo pittig, hebben in korte tijd prachtig gekiemd en smaken heerlijk.

Bestelling gratis thuisbezorgd? 🤑

Voeg een net gelanceerd product toe aan je mandje en ontvang je hele bestelling gratis thuis! Iets nieuws proberen + gratis verzending = win win!

Klanten kochten ook