🔥 Let op: bij temperaturen boven 25°C kunnen onze chocoladeproducten smelten🔥

Bio risotto rijst 5 kg

€ 21,50*

€ 4,30* per 1 kilogram

Prijzen incl. BTW en excl. verzendkosten

  • Kleverige rondkorrelige rijst
  • Variëteit: Arborio
  • Voor romige en smeuïge risotto zoals in Italië
  • Biologische kwaliteit
  • 5 kg voordeelverpakking
Kwaliteit: Bio risotto rijst 5 kg
€ 21,50
€ 20,50
€ 20,00
€ 17,50
€ 24,50
€ 21,50

Direct beschikbaar, levertijd 5-6 dagen

THT: 10.05.2024

Koop nu: Bio risotto rijst 5 kg

Pizza en pasta hebben de neiging de schijnwerpers te stelen van Italiaanse risotto. Wanneer risotto echter correct wordt bereid, krijg je een ongelooflijk lekker rijstgerecht. Per definitie is een risotto perfect wanneer de consistentie romig-zacht is, maar de rijstkorrels nog een bite hebben. Als zelfs het meest authentieke recept uitloopt op een kleffe brij, komt dat waarschijnlijk door de gebruikte rijst. Niet met onze rijst - bestel nu biologische risotto rijst online!

Welke rijst voor je risotto variaties?

Arborio, Carnaroli en Vialone Nano worden beschouwd als de originele Italiaanse risottorijstsoorten. De ovale tot ronde korrels bevatten een bijzonder grote hoeveelheid in water oplosbaar zetmeel. Zij blijven ook bijzonder lang stevig in de mond, waardoor zij vaak worden gebruikt voor de perfecte "sloppy" textuur. Traditioneel zijn ook olijfolie, geraspte Parmezaanse kaas en een flinke hoeveelheid boter onontbeerlijk in een risotto. Voor een veganistische risottogerecht kun je natuurlijk plantaardig vet gebruiken en de Parmezaanse kaas vervangen door gistvlokken. De algemene regel voor ingrediënten is: Wat lekker is, is toegestaan.

Bereid de risottorijst

Het basisrecept voor risotto is altijd hetzelfde en duurt slechts 20-25 minuten, mits goed voorbereid: Was de risottorijst niet van tevoren en kook hem niet normaal in water. Fruit in plaats daarvan de rauwe risottorijst in een pot of pan met uien in olijfolie en/of boter. Na een minuutje kun je afblussen met witte wijn. Laat tegelijkertijd 1-2 liter bouillon of groentebouillon in een tweede pan koken. Voeg dit geleidelijk aan de risottorijst toe. De verhouding tussen risottorijst en vloeistof is cruciaal: voeg slechts zoveel warme bouillon toe dat de rijstkorrels net bedekt zijn met vloeistof. Terwijl de risottorijst op een matig vuur suddert, herhaal je het proces onder voorzichtig roeren. Na 20-25 minuten koken is de rijst gaar. Als de risotto stroperig uit je kooklepel komt, is de consistentie ideaal. Je kunt het afmaken met geraspte Parmezaanse kaas en een beetje boter. 

Biologische Risotto Rijst kopen

Afgezien van de juiste timing staat en valt een risotto van welke soort dan ook met zijn basisingrediënt: risottorijst van topkwaliteit gedijt vooral in de vruchtbare valleien van de Povlakte. De volgende keer dat je Italië bezoekt, moet je dus niet alleen wijn en olijven meenemen, maar ook een voorraadje rijst. Je kunt bij ons ook gemakkelijk echte risottorijst online bestellen. Onze risottorijst is biologisch geteeld, zorgvuldig verwerkt en wordt bij jou thuis geleverd in de voordelige voordeelverpakking. Dus zelfs op het meest spontane afspraakje, kun je je kookkunsten laten zien. KoRo wenst je veel geluk en bon appetito. Koop nu biologische risottorijst!

Gemiddelde waarde per 100 g
Voedingswaarde (in kj/kcal) 1509 /  356
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.3 g
Koolhydraten 79 g
waarvan suikers 0 g
Voedingsvezels 2.3 g
Proteïne 6.5 g
Zout 0 g
Productnummer: REIS_007
Herkomst Italië, Argentinië
Herkomst (verwerking) Duitsland
Biologische herkomst EU-/ niet EU-landbouw
Inhoud: 5 kg
Fabrikant KoRo
EAN/GTIN 4260654783711
Gegevens Specificatie
Biologische controleorganisatie& Biologische oorsprong
DE-ÖKO-001
Allergie-informatie Uitleg sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Bewaaradvies Bewaren op een koele en droge plaats.
Ingrediënten 100 % Risotto rijst* *van gecontroleerde biologische landbouw.
Kruisbesmetting Kan sporen bevatten van GLUTEN
THT 10.05.2024
Verkoop beschrijving Biologische risottorijst
Pers & wederverkopers Zakelijke foto's downloaden
Vragen & antwoorden: Bio risotto rijst 5 kg
Onze biologische risottorijst draagt bij tot de bijzondere smaakbeleving van uw risotto. Het groeit onder de beste biologische omstandigheden, wordt zorgvuldig verwerkt en bevat een bijzonder hoog gehalte aan in water oplosbaar zetmeel. Het is dus ideaal voor romige risotto's van allerlei soorten. Onze biologische risottorijst blijft bijzonder lang stevig op de tong.
Als kinderen risotto eten, kan de witte wijn gemakkelijk worden vervangen door extra bouillon. Een slokje troebel appelsap of verdunde rijstazijn kan de smaak ook versterken. Trouwens, moeders met baby's kunnen de risottorijst gewoon mengen.
Bewaar onze biologische risottorijst beschermd tegen warmte, droog en niet samen met geur- of smaakversterkende stoffen.
100 g ongekookte biologische risottorijst bevatten 356 calorieën (kcal).
Ja, honden kunnen risottorijst eten als het gekookt is. Theoretisch kan rijst zelfs elke dag deel uitmaken van het dieet van uw hond. Alleen in geval van diarree mogen grote hoeveelheden rijst niet door een hond worden gegeten.
Nee, rijst is van nature glutenvrij. Gluten kunnen aanwezig zijn in onze biologische risotto rijst in sporen op zijn hoogst (< 20ppm).
Of een risotto tijdens de zwangerschap kan worden gegeten, hangt af van de wijze waarop hij wordt bereid. Veel risotto recepten gebruiken witte wijn. De korte kooktijd van een risotto, ongeveer 20 minuten, kan tot gevolg hebben dat de alcohol niet volledig verdampt. Het wordt zwangere vrouwen afgeraden gerechten te eten waarin alcohol niet of slechts in geringe mate is gekookt. Parmezaan daarentegen bevat door zijn lange rijping en opslag (12 tot 72 maanden) nauwelijks listeria of bacteriën die gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen.
Risotto is een zeer vullend gerecht. Geserveerd als hoofdgerecht heeft het niet per se een bijgerecht nodig. Als er echter iets bij moet worden geserveerd, kan ciabatta of stokbrood als bijgerecht worden gebruikt. Een groene salade is ook geschikt bij risotto, of het nu met champignons, vlees of vis is.
Als risotto als hoofdgerecht wordt geserveerd, kan een royale portie van ongeveer 100 g ongekookte risottorijst per persoon worden gebruikt. Voor een risotto voor 2 personen zou het dubbele van deze hoeveelheid, 200 g - 250 g risottorijst, voldoende zijn. Als de risotto als bijgerecht wordt geserveerd, kan de hoeveelheid uiteraard worden aangepast, bijvoorbeeld gehalveerd.
Het basisrecept voor risotto is altijd hetzelfde en duurt slechts 20 minuten als het goed is voorbereid: Allereerst, gebruik echte risotto rijst. Het zetmeel dat de rijst bevat, geeft risottorijst de romige consistentie die een goede risotto maakt. Was de risottorijst niet van tevoren en kook hem niet normaal in water. Fruit in plaats daarvan de rauwe risottorijst in een pot of pan met uien in olijfolie en/of boter. Na een minuutje kunt u afblussen met witte wijn. Laat tegelijkertijd 1-2 liter bouillon of groentebouillon in een tweede pan koken. Voeg deze geleidelijk aan de risottorijst toe. De verhouding tussen risottorijst en vloeistof is cruciaal: voeg slechts zoveel warme bouillon toe dat de rijstkorrels net bedekt zijn met vloeistof. Terwijl de risottorijst op een matig vuur suddert, herhaalt u het proces onder voorzichtig roeren. Na ongeveer 20 minuten koken is de rijst gaar. Als de risotto stroperig uit uw kooklepel komt, is de consistentie ideaal. Je kunt het afmaken met geraspte Parmezaanse kaas en een beetje boter.
Voor een goede risotto moet u erop letten dat op de rijst expliciet vermeld staat dat het risottorijst is. Als u spontaan zin in risotto krijgt, is het verleidelijk om de risottorijst te vervangen door een rijstalternatief uit het keukenkastje. Puur praktisch gezien is het natuurlijk mogelijk om een risotto te koken met "gewone" rijst. Van de typische romige consistentie van de risotto zal echter niet veel overblijven. In tegenstelling tot basmatirijst, langkorrelige rijst of zilvervliesrijst laten risottorijstsoorten zetmeel vrij bij het koken. Het vrijgekomen zetmeel zorgt voor de romige smaak van een risotto. Bovendien blijft risottorijst aangenaam stevig om te bijten dankzij de speciale kookeigenschappen in de kern.
Ja, onze biologische risotto rijst is veganistisch.
Het goede nieuws eerst: Ja, voorgekookte of overgebleven risotto van de vorige dag kan opnieuw worden opgewarmd. Het is echter belangrijk de gekookte rijst niet op kamertemperatuur te laten staan, maar deze zo snel mogelijk in de koelkast te bewaren. Op die manier krijgen de bacteriën die van nature in rijst zitten (Bacillus cereus) geen kans om gevaarlijke toxinen te produceren en kunt u de restjes gemakkelijk tot twee dagen bewaren. Ook de mythe dat paddestoelengerechten niet opnieuw mogen worden opgewarmd, is vandaag de dag achterhaald.
Onze biologische risottorijst is minimaal 24 maanden houdbaar. Gekookte risottorijst is in de koelkast tot twee dagen houdbaar.
Om risotto zijn typische "slordige" consistentie te geven zonder zijn bite te verliezen, zijn zetmeelrijke rijstsoorten nodig. De drie bekende en belangrijkste Italiaanse risotto rijstsoorten zijn Arborio, Carnaroli en Vialone Nano. De verschillen tussen de risottorijstsoorten zijn klein maar subtiel: - Arborio is de meest gebruikte risottorijst. De korrels zijn ongeveer 7 mm lang, zeer rond en dik. Ze maken de risotto bijzonder romig. - Carnaroli is gekruist met de rijstsoorten Vialone en Lencino. De korrels zijn ongeveer 7 mm lang, iets meer ovaal en hebben een bijzonder hoog gehalte aan in water oplosbaar zetmeel. - Vialone Nano is een risottorijstsoort die in Duitsland nog niet zo bekend is. De korrels zijn groter en ronder dan die van Carnaroli. Ze hebben een licht nootachtige noot. Welke soort de beste risotto oplevert, is waarschijnlijk een kwestie van geloof. Als op de verpakking risottorijst staat, zit u aan de veilige kant.
Prijsontwikkeling "Bio risotto rijst 5 kg"

Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld

Alle informatie zonder garantie!

5/5

28 Reviews


96%
4%
0%
0%
0%
Andrea M.  | 14.06.2022

Risotto Risotto

In mijn familie eten we graag rijst en Italiaanse gerechten - risotto staat dus vaak op ons menu. Dus duimen maar voor de grootverpakking. En de kwaliteit is ook goed.

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Stine R.  | 22.04.2022

Echt heerlijke risotto rijst

Echt heerlijke risotto rijst

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Nathalie S.  | 15.04.2022

Zeer aan te bevelen

Geweldige risotto rijst, royale hoeveelheid voor een eerlijke prijs. Zou leuk zijn om de soort te weten, korrels lijken erg klein, is dit Vialone nano?

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Giovanni L.  | 07.04.2022

eccellente

Prezzo molto buono - biologico - qualità ottima - cottura 10 minuti - meglio di così impossibile!

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
MULLER V.  | 30.03.2022

rien à signaler :)

je n'ai pas encore eu l'occasion de gouter, mais je trouve cela très pratique de pouvoir acheter en 5kg

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Anoniem  | 01.02.2022

-

-

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Anoniem  | 22.01.2022

Zeer goede rijst, ik zal opnieuw kopen

Zeer goede rijst, ik zal opnieuw kopen

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Anoniem  | 13.01.2022

-

-

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Anoniem  | 06.01.2022

-

-

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Anoniem  | 24.12.2021

Goed vakmanschap en heerlijk!

Goed vakmanschap en heerlijk!

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig

Klanten kochten ook