Biologische groene olijven met pit 400 g

€ 5,75*

€ 14,38* per 1 kilogram

Prijzen incl. BTW en excl. verzendkosten

  • Van de biologische landbouw
  • Intensieve kruidige smaak
  • Natuurlijk
  • In pekel in glas
  • Ideaal voor olijvenpasta's, dips, salades of voor snacks
Hoeveelheid

Op voorraad, levertijd 5-6 dagen

Koop nu: Biologische groene olijven met pit 400 g

Onze groene olijven in een glas zullen je niet alleen verrukken met hun onweerstaanbaar kruidige smaak - ze nemen je mee op een culinaire reis naar de olijfplantages van Griekenland op een zonnige nazomerdag. Kun je het getjilp van de krekels al horen?

Natuurlijk en superaromatisch

Groene olijven worden bijzonder vroeg geoogst, waardoor ze een intense smaak krijgen. Het vruchtvlees is ook iets steviger dan dat van olijven die langer zijn gerijpt. Om je de best mogelijke smaakbeleving te geven, halen we al onze groene olijven uit de biologische landbouw. Om ervoor te zorgen dat het kruidige frisse aroma niet verloren gaat op weg naar jouw huis, worden onze olijven gepekeld en in hun natuurlijke staat met pit achtergelaten.

Groene olijven als echt allround talent

Onze Griekse olijven zijn ideaal voor de bereiding van hartige pasta's en verse dips of voor het verfijnen van salades. Maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor zelfgebakken olijfbrood of als pittig ingrediënt voor mediterrane vleesgerechten. Met hun sterke eigen smaak geven ze een speciaal tintje aan elk van je gerechten. Maar de groene olijven zijn waarschijnlijk het beste te gebruiken als pittig aperitief, bijvoorbeeld bij een glas wijn met vrienden.

Het bijzondere aan onze groene olijven

Je weet het waarschijnlijk ook - de meeste olijven worden ontpit aangeboden om het je gemakkelijker te maken ze verder te verwerken of direct op te eten. Vaak wordt echter vergeten dat olijven zonder pitten veel sneller hun speciale aroma verliezen. Voor de maximale pittige smaak kun je daarom bij ons groene olijven met pit kopen. Bovendien zijn ze niet alleen een bron van vezels, maar leveren ook onverzadigde vetzuren. 

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g
Energie (in kj/kcal) 624 /  149
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers 0 g
Voedingsvezels 3.1 g
Eiwitten 0.9 g
Zout 4 g
Productnummer: OLIVE_001
THT 10.01.2026
Herkomst Griekenland
Biologische herkomst EU-landbouw
Inhoud: 0.4 kg
Fabrikant KoRo
EAN/GTIN 4260654786347
Gegevens Specificatie
Biologische controleorganisatie& Biologische oorsprong
EU Bio
GR-BIO-03
Allergie-informatie Uitleg sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Bewaaradvies Koel en droog bewaren. Eenmaal geopend in de koelkast bewaren en binnen 14 dagen consumeren.
Ingrediënten Groene olijven*, water, zout, zuurteregelaar: citroenzuur. *Van gecontroleerde biologische teelt
Kruisbesmetting Bevat geen allergenen volgens EU-verordening 1169/2011
Verkoop beschrijving Biologische groene olijven met pit
Toevoeging etiket Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Raadpleeg de productbeschrijving voor de juiste informatie.
Pers & wederverkopers Zakelijke foto's downloaden
Vragen & antwoorden: Biologische groene olijven met pit 400 g
Geen zoekresultaten gevonden.
Gesloten zijn onze groene olijven ongeveer 24 maanden houdbaar. Bewaar ze echter op een koele en donkere plaats. Eenmaal geopend, moet u de olijven binnen 14 dagen consumeren.
100 g van onze groene olijven bevatten 149 kcal.
In principe zijn groene olijven toegestaan tijdens de zwangerschap. Als je je nog steeds zorgen maakt, praat er dan over met je dokter.
Biologische groene olijven met pit 400 g
Bio zwarte Kalamata olijven 400 g
Reviews
Prijs € 5,75* € 5,75*
Artikelnummer OLIVE_001 OLIVE_002
Inhoud 0,4 kilogram 0,4 kilogram
Basisprijs € 14,38* / 1 kilogram € 14,38* / 1 kilogram
Eigenschappen Vegetarisch, Biologisch, Vegan, Lactosevrij, Glutenvrij Vegetarisch, Biologisch, Vegan
Herkunftsländer Griekenland Griekenland
Zutaten Groene olijven*, water, zout, zuurteregelaar: citroenzuur. *Van gecontroleerde biologische teelt Kalamata olijven*, water, zout, azijn* *van biologische landbouw
Kauf Argumente Van de biologische landbouw Intensieve kruidige smaak Natuurlijk In pekel in glas Ideaal voor olijvenpasta's, dips, salades of voor snacks Griekse Kalamata olijven met pit Aromatische fruitige smaak In pekel van water, azijn en zeezout Ideaal voor olijvenpasta's, dips, salades of voor snacks Zwarte olijven van gecontroleerde biologische teelt

Productie

Anbau im Mittelmeerraum
Anbau im Mittelmeerraum

Schätzungen zufolge werden rund neun Millionen Hektar für die Bepflanzung von Olivenbäumen gebraucht. Jährlich bringen sie eine Ernte von etwa 17 Millionen Tonnen Oliven. Die meisten Olivenplantagen befinden sich im Mittelmeerraum – vorneweg Griechenland, Italien, Spanien und die Türkei.

Der Olivenbaum
Der Olivenbaum

Der von Natur aus immergrüne Olivenbaum liebt die Wärme. Das auch als Echter Ölbaum bezeichnete mediterrane Gewächs kann sogar längeren Trockenperioden standhalten. Der Olivenbaum ist zwar ein recht langsam wachsender Baum, jedoch wird er nicht selten bis zu viele hundert Jahre alt.

Zunächst blüht der Baum
Zunächst blüht der Baum

Zwischen Ende April und Anfang Juli blüht der Olivenbaum. Seine Blütenstände können bis zu 40 Blüten tragen. Aus ihnen entwickeln sich in den Sommermonaten einsamige Steinfrüchte – die Oliven. Wie schnell der Reifeprozess fortschreitet, hängt von den Sonnenstunden, der Temperatur, aber auch der jeweiligen Sorte ab.

Erntezeit in den kälteren Monaten
Erntezeit in den kälteren Monaten

Die ersten Oliven lassen sich ab Mitte November ernten. Sie zeichnen sich in der Regel durch ihren intensiven Geschmack und ihre Bissfestigkeit aus. Wartet man mit der Ernte bis zum Dezember oder Januar, ändert sich die gelb-grünliche Farbe zu einem rötlich-violetten Ton. Das Fruchtfleisch wird weicher und auch das Aroma allmählich milder.

Fun Fact
Fun Fact

Weltweit werden zwischen insgesamt ca. 1 000 verschiedenen Olivensorten unterschieden. Es gibt also noch viel zu entdecken!

Fermentierung
Fermentierung

Nach der Ernte werden unsere Oliven fermentiert, um ihre natürliche grüne Farbe und ihre Nährstoffe beizubehalten.

Strenge KoRo-Qualitätskontrolle
Strenge KoRo-Qualitätskontrolle

Nachdem die Oliven mit Salzlake in unsere Gläser gefüllt wurden, müssen sie sich nun noch einer Qualitätskontrolle unterziehen. Damit stellen wir sicher, dass bei Dir nur die beste Qualität ankommt.

Prijsontwikkeling

Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld

Alle informatie zonder garantie!

Bijpassende recepten
Eenvoudig
30 Min.
Tofu-Roombowl
Tofu-Roombowl
M
Melissa
Eenvoudig
55 Min.
Azuki-bonensalade
Azuki-bonensalade
L
Laura W.

Wat anderen zeggen over Biologische groene olijven met pit 400 g

4.8/5

98 Reviews


91
4
0
0
3

5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster

Upload alleen afbeeldingen en video's met een maximale grootte van 4 MB / stuk. Toegestane formaten zijn: jpg, png, mp4, mov
I

Isabelle C.

16.03.2024

Eindelijk grote biologische olijven....mais.....

Eindelijk vond ik een paar mooie grote biologische olijven op mijn favoriete website.....Maar toen ik ze at, realiseerde ik me na de tweede dat ze erg zout waren. Hoewel ik gewend ben om ze elke week te eten, van verschillende merken....., dacht ik dat de persoon misschien per ongeluk een zware hand had gehad....of...? Maar in de commentaren vermeldde niemand dit detail. Eén persoon zei zelfs dat ze niet te zout waren....Controleer de andere potten, ik heb er 6 gekocht. Of misschien is mijn gehemelte na een paar dagen gewend geraakt aan het zout.....? Voor de rest zijn ze erg lekker.
S

Stella L.

09.02.2024

Mit Abstand die besten Oliven!

Wir lieben die Oliven von Koro, Konsistenz und Geschmack sind top! Super Qualität
F

Frauke E.

14.12.2023

Voor fijnproevers van hartige delicatessen ...

Deze heerlijke olijven zijn gisteren aangekomen! Gisteren lunchtijd: olijven, kaas en grissini stonden op ons menu. Gisteravond had ik een gezellig samenzijn met mijn clubje. Op een vriendin en mij na, had iedereen snoep bij zich. Binnen de kortste keren was het volgende potje olijven leeg ... "Waar kun je deze heerlijke olijven krijgen?" raadde ik je graag aan. Het briefje gaat nu de ronde doen 😉 ... En ik zal meer producten bestellen. Bedankt voor de inspirerende shopervaring! Kende tot gisteren geen shopping queen 😀 😀 😃 ...

Anoniem

03.12.2023

Ik vind ze gewoon geweldig

Ik vind ze geweldig. En ik bestel ze regelmatig.

Anoniem

04.11.2023

Graag steeds weer bij KoRo! zijn erg lekker👍

We zijn erg tevreden en zullen ze zeker vaker bestellen!
M

Moran M.

27.10.2023

Zeer goed

Zeer sappig, niet te zout. Redelijk geprijsd.
J

Janina H.

05.10.2023

Sterk aanbevolen

De smaak is goed, de consistentie is goed en de grotere hoeveelheid is prima voor mij, omdat je altijd olijven kunt gebruiken. Ik zal zeker weer kopen.
C

Christina N.

25.09.2023

Met overtuiging, altijd blij om terug te komen!

Super kwaliteit, smaak en consistentie omdat de steen niet is verwijderd, zijn enthousiast. Goede prijs-kwaliteitverhouding.
R

REJ A.

30.08.2023

prijs per kilo voor de rijken

weer een product dat te duur is per kilo, echt €14? in de supermarkt is het €5 per kilo, je maakt een grapje!
M

Michèle B.

09.08.2023

Favoriete olijven

Veruit de beste olijven! Ik ben dol op groene olijven en dit zijn zeker de beste die ik tot nu toe heb gekocht. De olijven zijn lekker groot en hebben een volle smaak.

Bestelling gratis thuisbezorgd? 🤑

Voeg een net gelanceerd product toe aan je mandje en ontvang je hele bestelling gratis thuis! Iets nieuws proberen + gratis verzending = win win!

Klanten kochten ook