🔥 Let op: bij temperaturen boven 25°C kunnen onze chocoladeproducten smelten🔥

Dadelpasta 1 kg

€ 4,50*

Prijzen incl. BTW en excl. verzendkosten

  • Romige consistentie zonder stukjes
  • Zoete smaak
  • Veganistisch
  • Kan worden gebruikt als alternatief voor suiker
  • Met de hand geplukte Deglet Nour-dadels
Hoeveelheid: Dadelpasta 1 kg
€ 4,50
€ 42,50

Direct beschikbaar, levertijd 5-6 dagen

THT: 23.02.2023

Koop nu: Dadelpasta 1 kg

Onze Deglet Nour dadels zijn altijd al een favoriet van de klanten geweest. Begrijpelijk, de dadels smaken immers honingzoet en hebben een subtiel karamelaroma. Goed nieuws: Vanaf nu hoef je bij het bakken en koken de unieke smaak van Deglet Nour dadels niet meer te missen. Onze dadelpasta wordt gemaakt van 100% goudbruine dadels en geeft je creaties een mild-zoete smaak. 

Vezelrijke zoetstof

Je kunt bij ons dadelpasta kopen die gemaakt is van 100% sappige Deglet Nour dadels. Geen conserveringsmiddelen, geen franje. Hierdoor is onze dadelpasta bijzonder intens van smaak. En ook je lichaam zal blij zijn: de dadelpasta is bijzonder rijk aan vezels en dus een prima alternatief voor huishoudsuiker.  

Dadelpasta maken is moeilijk

Als je denkt dat je zo'n eenvoudig recept voor dadelpasta met slechts één ingrediënt in je gemeenschappelijke keuken kunt maken, moeten we je teleurstellen. Bij het verwerken van de sappige dadels bereiken normale blenders hun grenzen en raken vaak oververhit. En het vulproces is een echt plakkerige aangelegenheid. Wij werken met professionele krachtige blenders om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt bij de verwerking van de Deglet Nout dadels en dat wij de room niet hoeven op te rekken met water. 

Het resultaat is onze smeuïge dadelpasta die natuurlijke zoetheid in je leven brengt. Je ochtendspinazie-appel smoothie krijgt een aangename smaak dankzij de dadelzoetheid. Zelfs eenvoudige havermout wordt een zoet hoogtepunt met de dadelpasta. Dadelpasta is echter niet alleen zoet, maar bindt ook uitstekend: probeer ons recept voor mueslirepen met pecannotenpuree maar eens te bakken en overtuig jezelf. Dadelpasta is overigens een vast ingrediënt in de oosterse keuken, bijvoorbeeld in de griesmeelkoekjes Ma'amoul. Deze worden traditioneel op feestdagen geserveerd.

Trouwens: als je graag dadelpasta als broodbeleg gebruikt, zou onze chocolade dadel-hazelnootcrème je perfecte match kunnen zijn. De crème is gemaakt van dadelpasta en bestaat uit slechts drie natuurlijke ingrediënten.

Wat is er zo speciaal aan onze Dadelpasta?

Voor onze dadelpasta gebruiken wij handgeplukte Deglet Nour dadels van de beste kwaliteit. Tijdens onze proeverijen heeft ons team tientallen dadelpasta's geproefd om je het beste product te kunnen aanbieden. Het eindresultaat is onze goudbruine dadelpasta: intens van smaak en zo lekker dat zelfs de grootverpakking in een mum van tijd leeg is.


Opmerking: Ondanks de hoge kwaliteitsnormen kunnen sommige dadels pitten bevatten.

Gemiddelde waarde per 100 g
Voedingswaarde (in kj/kcal) 1334 / 319
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 75 g
waarvan suikers 73 g
Voedingsvezels 0 g
Proteïne 2.8 g
Zout 0 g
Productnummer: DATT_020
Herkomst Tunesië
Inhoud: 1 kg
Fabrikant KoRo
EAN/GTIN 4260654782394
Gegevens Specificatie
Allergie-informatie Uitleg sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Bewaaradvies Bewaren op een koele en droge plaats.
Ingrediënten 100% Deglet Nour dadels
Kruisbesmetting Geen allergenen volgens EU-verordening 1169/2011 inbegrepen.
THT 23.02.2023
Verkoop beschrijving Tunesische dadelpasta
Pers & wederverkopers Zakelijke foto's downloaden
Vragen & antwoorden: Dadelpasta 1 kg
Om je dadelpasta zo lang mogelijk te bewaren, bewaar je hem in de koelkast. Zo kun je er over een paar maanden nog steeds je smoothies, no-bake cakes en muffins mee zoeten.
Als je het zonder dadelpasta in je keuken hebt gedaan, vraag je je misschien af waar je het voor kunt gebruiken. Geloof ons, u zult niet meer zonder willen. Door natuurlijke yoghurt geroerd, is dadelpasta een zoete snack. Dadelpasta is heerlijk om broodbeleg mee te maken. Meng de pasta gewoon met roomkaas en andere ingrediënten zoals walnoten, kerriepoeder of harissa-pasta en voilà: een luchtige dip is klaar. Probeer onze dadel roomkaas spread met walnoten. Dadelpasta is een basisproduct in de Arabische keuken. Naast het zoete griesmeeldeeg Ma'amoul wordt dadelpasta ook gebruikt in hartige gerechten. Meng wat dadelpasta door gestoofde groenten of couscous. Heerlijk! Dadelpasta is ook heel lekker in saladedressings. Voor de gezondheidsbewuste bakkers onder u: dadelpasta kan worden gebruikt als vervanger voor huishoudsuiker of honing in taartrecepten. Je kunt dadelpasta gebruiken in een 1:1 verhouding met suiker. Dadelpasta geeft ook een aangename zoetheid aan uw smoothies en papjes.
Idealiter bestaat dadelpasta uit slechts één ingrediënt: dadels van hoge kwaliteit, zoals Medjoul dadels of Deglet Nour dadels. Deze hoeven alleen nog maar gepureerd te worden tot een romige massa - en klaar is de dadelpasta. Er is echter één ding waar u zich bewust van moet zijn: Als je zelf dadelpasta wilt maken, heb je een professionele krachtige blender nodig. Bij viskeuze producten zoals dadels hebben blenders met een laag vermogen de neiging oververhit te raken. Om te voorkomen dat je blender gaat stinken en roken, kun je de dadels van tevoren een paar minuten in water weken. Hierdoor wordt de dadelpasta iets dunner, maar je blender zal je er dankbaar voor zijn.

Varieties & Origin

Bonbonera

De Bonbonera is de meest verse dadel op de markt en wordt gekenmerkt door zijn zoet-fruitige en sappige vruchtvlees. Hij heeft een gladde, zachte en dunne huid.

Teelt per land in ton
Land Ton
Ägypten 1590414
Iran 1185165
Algerien 1058559
Saudi-Arabien 754761
Irak 618818
Pakistan 524041
Arabische Emirate 475286
Sudan 439355
Oman 360917
Tunesien 260000
Libyen 174583
China 162041
Marokko 129562
Kuwait 87391
Jemen 47615
Israel 43967
USA 39300
Türkei 38535
Katar 29404
Jordanien 25222
Mauretanien 22029
Tschad 20011
Niger 19186
Somalia 13583
Albanien 12978
Bahrain 10501
Mexiko 8215
Syrien 4309
Spanien 1848
Benin 1406
Kenia 1076
Mali 772
Kamerun 605
Namibia 359
Peru 224
Dschibuti 117
Kolumbien 33

In 2017 werd in totaal ongeveer 8,2 miljoen ton dadels geoogst. De tien grootste producenten waren goed voor 89% van de wereldwijde oogst. Het grootste deel wordt rechtstreeks in de landen verwerkt. Naast de verse en gedroogde vruchten is de productie van dadelolie en -likeur populair.

Productie

Jordan Valley

Der Großteil der Medjool-Datteln aus Isreal kommt aus dem sogenannten "Jordan-Valley". Der Jordan ist ein abgesenkter Fluss, der von Felswänden umgeben ist. Durch die Reflektionen erreicht das Tal Temperaturen weit über 40 Grad Celsius.

Rebpflege

Damit die Medjool-Datteln schön groß werden, werden die Reben frühzeitig ausgedünnt. So stehen weniger Datteln einer Rebe in gegenseitiger Konkurrenz und die einzelnen Datteln haben mehr Nährstoffe, um sich voll auszubilden.

Reifung

Erst wenn die Datteln von allen Seiten leicht durchsichtig sind, werden sie geerntet.

Eine brilliante Idee

Bei unserer Reise zur Plantage von "Natura Dates" haben wir Jeannie kennengelernt. Sie setzt Eulen ein, um Schädling im Bio-Anbau zu bekämpfen und hält damit die Dattelbäume gesund.

Ernte

So sehen die Medjool-Datteln direkt nach der Ernte aus.

Bonbonera

Die Bonbonera ist die saftigste aller Medjool-Datteln. Sie wird direkte nach der Ernte schockgefroren und überspringt dadurch den Trocknungsprozess.

Trocknung

Bevor die Medjool-Datteln in die bekannten 1- oder 5kg-Kartons gepackt werden, werden sie getrocknet. Die Zuckerkonzentration erhöht sich, wodurch die Dattel haltbar und transportfähig wird.

Sortierung

Nach der Trocknung werden die Datteln sortiert. Man unterscheidet zwischen Jumbo, Large und Medium. Im Allgemeinen gilt: je größer, desto teurer! Geschmacklich nehmen sich die Größen aber nichts.

Qualitäten

Das wichtigste Qualitätskriterium bei Medjool-Datteln ist die Loose-Skin-Rate. Sie gibt den prozentualen Anteil von abgeplatzter Dattelhaut wieder. Je weniger, desto teurer.

Prijsontwikkeling "Dadelpasta 1 kg"

Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld

Alle informatie zonder garantie!

4.7/5

118 Reviews


78%
15%
3%
1%
3%
JESSICA R.  | 04.08.2022

Bij elke bestelling

Trouw aan het beeld. Praktisch voor recepten... en goed

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
GIOVANNA C.  | 21.07.2022

Waarom heb ik het niet eerder gekocht?

Op dit moment alleen geprobeerd om snoepjes te maken en super goedgekeurd! Ik ben er zeker van dat het ook perfect zal zijn voor granola :-)

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Halyna G.  | 14.07.2022

Zeer goed.

Zeer goed.

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Sarah F.  | 01.07.2022

Nog steeds vol

Nog niet geprobeerd, groot pak,

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Giorgia R.  | 28.06.2022

Een MUST voor mijn desserts.

Als liefhebber van veganistische desserts, is dadelpasta een must in de keuken voor mijn creaties. Ik experimenteer met verschillende recepten en helaas lijkt 1 kg niet genoeg te zijn. Volgende keer moet ik meer bestellen. Veel goedkoper en gemakkelijker te gebruiken dan de klassieke Medjool Dades die ik vroeger gebruikte.

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Silvia F.  | 22.06.2022

Ik vind het product te droog en te weinig smaak hebben.

Helaas is de dadelpuree droog en heeft nauwelijks dadelsmaak behalve zoetheid. De prijs is zeer redelijk.

4 Persoon (personen) vond (vonden) deze informatie nuttig
THOMAS M.  | 17.06.2022

Uitstekend product

Zeer goed product en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Swetlana W.  | 07.06.2022

Interessant en heerlijk

Voor de eerste keer besteld, ik kijk er naar uit om het uit te proberen.

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Anna W.  | 19.05.2022

Beste waar voor je geld!

Goede smaak, goede verpakking.

1 Persoon (personen) vond (vonden) deze informatie nuttig
Eva S.  | 28.04.2022

Super

Zeer veelzijdig

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig

Klanten kochten ook