Dadelpasta 1 kg
€ 4,50*
Prijzen incl. BTW en excl. verzendkosten
Direct beschikbaar, levertijd 5-6 dagen
Koop nu: Dadelpasta 1 kg
Onze Deglet Nour dadels zijn altijd al een favoriet van de klanten geweest. Begrijpelijk, de dadels smaken immers honingzoet en hebben een subtiel karamelaroma. Goed nieuws: Vanaf nu hoef je bij het bakken en koken de unieke smaak van Deglet Nour dadels niet meer te missen. Onze dadelpasta wordt gemaakt van 100% goudbruine dadels en geeft je creaties een mild-zoete smaak.
Vezelrijke zoetstof
Je kunt bij ons dadelpasta kopen die gemaakt is van 100% sappige Deglet Nour dadels. Geen conserveringsmiddelen, geen franje. Hierdoor is onze dadelpasta bijzonder intens van smaak. En ook je lichaam zal blij zijn: de dadelpasta is bijzonder rijk aan vezels en dus een prima alternatief voor huishoudsuiker.
Dadelpasta maken is moeilijk
Als je denkt dat je zo'n eenvoudig recept voor dadelpasta met slechts één ingrediënt in je gemeenschappelijke keuken kunt maken, moeten we je teleurstellen. Bij het verwerken van de sappige dadels bereiken normale blenders hun grenzen en raken vaak oververhit. En het vulproces is een echt plakkerige aangelegenheid. Wij werken met professionele krachtige blenders om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt bij de verwerking van de Deglet Nout dadels en dat wij de room niet hoeven op te rekken met water.
Het resultaat is onze smeuïge dadelpasta die natuurlijke zoetheid in je leven brengt. Je ochtendspinazie-appel smoothie krijgt een aangename smaak dankzij de dadelzoetheid. Zelfs eenvoudige havermout wordt een zoet hoogtepunt met de dadelpasta. Dadelpasta is echter niet alleen zoet, maar bindt ook uitstekend: probeer ons recept voor mueslirepen met pecannotenpuree maar eens te bakken en overtuig jezelf. Dadelpasta is overigens een vast ingrediënt in de oosterse keuken, bijvoorbeeld in de griesmeelkoekjes Ma'amoul. Deze worden traditioneel op feestdagen geserveerd.
Trouwens: als je graag dadelpasta als broodbeleg gebruikt, zou onze chocolade dadel-hazelnootcrème je perfecte match kunnen zijn. De crème is gemaakt van dadelpasta en bestaat uit slechts drie natuurlijke ingrediënten.
Wat is er zo speciaal aan onze Dadelpasta?
Voor onze dadelpasta gebruiken wij handgeplukte Deglet Nour dadels van de beste kwaliteit. Tijdens onze proeverijen heeft ons team tientallen dadelpasta's geproefd om je het beste product te kunnen aanbieden. Het eindresultaat is onze goudbruine dadelpasta: intens van smaak en zo lekker dat zelfs de grootverpakking in een mum van tijd leeg is.
Opmerking: Ondanks de hoge kwaliteitsnormen kunnen sommige dadels pitten bevatten.
Gemiddelde waarde | per 100 g |
---|---|
Voedingswaarde (in kj/kcal) | 1334 / 319 |
Vetten | 0 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 75 g |
waarvan suikers | 73 g |
Voedingsvezels | 0 g |
Proteïne | 2.8 g |
Zout | 0 g |
Productnummer: | DATT_020 |
---|---|
Herkomst | Tunesië |
Inhoud: | 1 kg |
Fabrikant | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654782394 |
Gegevens | Specificatie |
Allergie-informatie | Uitleg sporenindicatie |
Levering | Levertijd buiten Duitsland |
Bedrijf | KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Bewaaradvies | Bewaren op een koele en droge plaats. |
Ingrediënten | 100% Deglet Nour dadels |
Kruisbesmetting | Geen allergenen volgens EU-verordening 1169/2011 inbegrepen. |
THT | 23.02.2023 |
Verkoop beschrijving | Tunesische dadelpasta |
Pers & wederverkopers | Zakelijke foto's downloaden |

Datum en Amandel Havermout
Dadel en Amandel Havermout, een ideaal recept voor een echt gourmet ontbijt!

Date Cocoa Cream
Een smoothie die alle cacao liefhebbers blij zal maken. Aangevuld met een paar vruchten krijgt je smoothie een heerlijk fruitige noot.

dadel roomkaas spread
Heerlijk op brood, bij vis of zelfs vlees.
Varieties & Origin

De Bonbonera is de meest verse dadel op de markt en wordt gekenmerkt door zijn zoet-fruitige en sappige vruchtvlees. Hij heeft een gladde, zachte en dunne huid.
Land | Ton |
---|---|
Ägypten | 1590414 |
Iran | 1185165 |
Algerien | 1058559 |
Saudi-Arabien | 754761 |
Irak | 618818 |
Pakistan | 524041 |
Arabische Emirate | 475286 |
Sudan | 439355 |
Oman | 360917 |
Tunesien | 260000 |
Libyen | 174583 |
China | 162041 |
Marokko | 129562 |
Kuwait | 87391 |
Jemen | 47615 |
Israel | 43967 |
USA | 39300 |
Türkei | 38535 |
Katar | 29404 |
Jordanien | 25222 |
Mauretanien | 22029 |
Tschad | 20011 |
Niger | 19186 |
Somalia | 13583 |
Albanien | 12978 |
Bahrain | 10501 |
Mexiko | 8215 |
Syrien | 4309 |
Spanien | 1848 |
Benin | 1406 |
Kenia | 1076 |
Mali | 772 |
Kamerun | 605 |
Namibia | 359 |
Peru | 224 |
Dschibuti | 117 |
Kolumbien | 33 |
In 2017 werd in totaal ongeveer 8,2 miljoen ton dadels geoogst. De tien grootste producenten waren goed voor 89% van de wereldwijde oogst. Het grootste deel wordt rechtstreeks in de landen verwerkt. Naast de verse en gedroogde vruchten is de productie van dadelolie en -likeur populair.
Productie

Der Großteil der Medjool-Datteln aus Isreal kommt aus dem sogenannten "Jordan-Valley". Der Jordan ist ein abgesenkter Fluss, der von Felswänden umgeben ist. Durch die Reflektionen erreicht das Tal Temperaturen weit über 40 Grad Celsius.

Damit die Medjool-Datteln schön groß werden, werden die Reben frühzeitig ausgedünnt. So stehen weniger Datteln einer Rebe in gegenseitiger Konkurrenz und die einzelnen Datteln haben mehr Nährstoffe, um sich voll auszubilden.

Erst wenn die Datteln von allen Seiten leicht durchsichtig sind, werden sie geerntet.

Bei unserer Reise zur Plantage von "Natura Dates" haben wir Jeannie kennengelernt. Sie setzt Eulen ein, um Schädling im Bio-Anbau zu bekämpfen und hält damit die Dattelbäume gesund.

So sehen die Medjool-Datteln direkt nach der Ernte aus.

Die Bonbonera ist die saftigste aller Medjool-Datteln. Sie wird direkte nach der Ernte schockgefroren und überspringt dadurch den Trocknungsprozess.

Bevor die Medjool-Datteln in die bekannten 1- oder 5kg-Kartons gepackt werden, werden sie getrocknet. Die Zuckerkonzentration erhöht sich, wodurch die Dattel haltbar und transportfähig wird.

Nach der Trocknung werden die Datteln sortiert. Man unterscheidet zwischen Jumbo, Large und Medium. Im Allgemeinen gilt: je größer, desto teurer! Geschmacklich nehmen sich die Größen aber nichts.

Das wichtigste Qualitätskriterium bei Medjool-Datteln ist die Loose-Skin-Rate. Sie gibt den prozentualen Anteil von abgeplatzter Dattelhaut wieder. Je weniger, desto teurer.
Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld
Alle informatie zonder garantie!
Aanmelden
Bij elke bestelling
Trouw aan het beeld. Praktisch voor recepten... en goed
Waarom heb ik het niet eerder gekocht?
Op dit moment alleen geprobeerd om snoepjes te maken en super goedgekeurd! Ik ben er zeker van dat het ook perfect zal zijn voor granola :-)
Zeer goed.
Zeer goed.
Nog steeds vol
Nog niet geprobeerd, groot pak,
Een MUST voor mijn desserts.
Als liefhebber van veganistische desserts, is dadelpasta een must in de keuken voor mijn creaties. Ik experimenteer met verschillende recepten en helaas lijkt 1 kg niet genoeg te zijn. Volgende keer moet ik meer bestellen. Veel goedkoper en gemakkelijker te gebruiken dan de klassieke Medjool Dades die ik vroeger gebruikte.
Ik vind het product te droog en te weinig smaak hebben.
Helaas is de dadelpuree droog en heeft nauwelijks dadelsmaak behalve zoetheid. De prijs is zeer redelijk.
Uitstekend product
Zeer goed product en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Interessant en heerlijk
Voor de eerste keer besteld, ik kijk er naar uit om het uit te proberen.
Beste waar voor je geld!
Goede smaak, goede verpakking.
Super
Zeer veelzijdig