(0)

Brood met havermeel Automatisch vertaald

Zwaar 1 maart 2020
Bereidingstijd:
10 Min.
Bereidingstijd:
55 Min.

Er zijn bijna oneindig veel combinaties mogelijk bij het bakken van brood, maar heb je ooit met havermeel gebakken? Ga er dan voor, want je krijgt er een heerlijk zacht en luchtig brood mee. Wij zeggen: zeker uitproberen!

350 g Tarwebloem (type 405)
3 EL Zonnebloempitten
1 TL Zout
1 Würfel verse gist
1 EL Havermout
450 ml Water
  • Stap 1/7

    Los de gist al roerend volledig op in het water.

  • Stap 2/7

    Voeg bloem en zout toe en kneed alles tot een deeg.

  • Stap 3/7

    Voeg de zonnebloempitten toe.

  • Stap 4/7

    Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ongeveer 3 uur rusten.

  • Stap 5/7

    Doe eerst de havermout in de bakvorm en giet er dan het kleverige beslag overheen.

  • Stap 6/7

    Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en laat het brood even rijzen in de vorm.

  • Stap 7/7

    Bak het brood ongeveer 50-55 minuten in de oven.

Wat anderen zeggen over Brood met havermeel

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster