(0)

Dal van rode linzen Automatisch vertaald

Eenvoudig 15 september 2021
Bereidingstijd:
25 Min.
Bereidingstijd:
25 Min.
Bak-/rusttijd:
10 Min.

Veganistische Indiase keuken? Ja, graag: linzen dal met kurkuma, komijn en garam masala.

0,5 TL Kurkuma
1 kleines Stück Ginger
2 Zehen Konblauch
1 EL Olie of veganistische boter
1 stuk Kleine ui
350 ml Groentebouillon
150 g rote Linsen
0,5 TL paprikapoeder
0,5 TL Komijn
0,5 TL Garam Masala
0 nach Belieben Cashewnoten
125 ml Kokosmelk
0 nach Belieben verse peterselie
0 nach Belieben Zout en peper
  • Stap 1/6

    Pel de uien, knoflook en gember en snijd ze heel fijn.

  • Stap 2/6

    Verhit de olie of boter in een pan of koekenpan en voeg de uien, knoflook en gember toe samen met de kruiden. Zweet alles samen ongeveer 5 minuten.

  • Stap 3/6

    Giet de groentebouillon en linzen erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat ongeveer 15-20 minuten sudderen.

  • Stap 4/6

    Zodra de linzen het meeste vocht hebben opgenomen, roer je de kokosmelk erdoor. Breng ten slotte op smaak met zout, peper en citroensap en laat nog 10 minuten sudderen. Aan het eind moeten de linzen zacht zijn of een beetje stevig bijten, afhankelijk van je smaak. Voeg indien nodig meer water of kokosmelk toe.

  • Stap 5/6

    Garneer naar wens met peterselie of cashewnoten.

  • Stap 6/6

    De linzen dal kan worden gegeten met vers gebakken naanbrood, rijst of gewoon op zichzelf.

Wat anderen zeggen over Dal van rode linzen

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster