(0)

Geroosterde bloemkoolsoep met bruine amandelboter Automatisch vertaald

Eenvoudig 22 november 2023
Bereidingstijd:
10 Min.
Bereidingstijd:
40 Min.

Mogen we je voorstellen: Je nieuwe favoriete soep voor koude dagen en regenachtig weer! Verwarmt je beter dan een knusse deken ooit zou kunnen - dat beloven we!

800 g Bloemkool (een middelgrote bloemkool)
45 ml Koolzaadolie
200 g Aardappelen
1 Ui
1 Kruidnagel
30 g Groentenbouillon
1 L Water
3 EL bruine amandelspijs + extra pasta als topping
0,25 TL Muscatnus
  • Stap 1/8

    Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • Stap 2/8

    Eerst moet je de bloemkool voorbereiden. Scheid hiervoor de roosjes van de stronk. Je kunt ook het steeltje gebruiken, maar snij dan de houtachtige delen er royaal af en de rest in blokjes. Was alles vervolgens kort en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Stap 3/8

    Giet 30 ml van de olie over de bloemkool en zet 30 minuten in de oven.

  • Stap 4/8

    Snijd de ui en knoflook in blokjes en fruit deze in een hoge pan met de resterende olie.

  • Stap 5/8

    Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg het water, de groentebouillon en de aardappelen toe aan de pan en laat alles samen sudderen tot de aardappelen zacht zijn.

  • Stap 6/8

    Als de bloemkool lekker knapperig is, haal je hem uit de oven en voeg je hem toe aan de bouillon. Voeg ook de amandelboter toe. Dit maakt je soep super romig en smaakt licht zoet en super nootachtig. Het past perfect bij de geroosterde smaken van de bloemkool!

  • Stap 7/8

    Vervolgens kun je alle ingrediënten zo fijn pureren als je zelf wilt en over borden verdelen.

  • Stap 8/8

    Voeg wat amandelboter toe als topping en geniet!

Wat anderen zeggen over Geroosterde bloemkoolsoep met bruine amandelboter

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster