(0)

Aardappelreepjes met jackfruit Automatisch vertaald

Middelmatig 26 oktober 2019
Bereidingstijd:
20 Min.
Bereidingstijd:
30 Min.
Bak-/rusttijd:
10 Min.

De zoete en rijpe jackfruit wordt in de landen van herkomst al heel lang gebruikt als fruitig dessert of als geroosterde chips. Om het als vleesvervanger te kunnen gebruiken, moet de vrucht onrijp worden geoogst. De neutrale smaak van het vruchtvlees kan heerlijk gekruid worden met behulp van specerijen of marinades.

200 g Jackfruit
1 Stk. Ui
1 EL Zout
2 EL Olijfolie
5 stuk Aardappelen
1 EL Peper
100 g Geraspte kaas of veganistische kaasvervanger
50 ml Water
1 EL paprikapoeder
  • Stap 1/7

    Schil de aardappelen en snijd ze in dunne reepjes.

  • Stap 2/7

    Doe de aardappelreepjes in een kom en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.

  • Stap 3/7

    Verdeel de aardappelreepjes over een bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven op 220 °C.

  • Stap 4/7

    Verhit een pan met olijfolie op middelhoog vuur en snijd de ui in blokjes.

  • Stap 5/7

    Voeg de jackfruit, zout, peper, paprikapoeder en het water toe en bak ongeveer 10 minuten.

  • Stap 6/7

    Haal de aardappelreepjes uit de oven, verdeel de jackfruit en kaas erover en bak nog 10 minuten in de oven.

  • Stap 7/7

    Serveer dan.

Wat anderen zeggen over Aardappelreepjes met jackfruit

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster