(0)

Kleverige Teriyaki Aubergine Automatisch vertaald

Eenvoudig 16 januari 2024
Bereidingstijd:
10 Min.
Bereidingstijd:
30 Min.

Onze biologische teriyakisaus combineert tamari, gember, knoflook en chilipeper. Het smaakt bijzonder goed in combinatie met jasmijnrijst en Japanse aubergine.

135 Jasmijnrijst
2 Japanse aubergines (of een gewone)
100 Teriyaki-Soße
2,5 EL Sesamolie
1 Bosui, alleen het groene gedeelte
1 Prise Zwarte sesamzaadjes
0,5 verse Spaanse peper, fijngehakt
1 Schuss Teriyaki-Soße
0 Saft halve limoen
  • Stap 1/4

    Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak een kruisvormige insnijding. Snijd indien nodig nogmaals kruislings doormidden.

  • Stap 2/4

    Meng de marinade en bestrijk de auberginehelften er royaal mee. Verhit vervolgens een beetje olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aubergineplakken aan beide kanten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Bestrijk ze tussendoor nogmaals met de marinade indien nodig.

  • Stap 3/4

    Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het bovenste deel van de lente-ui in fijne ringetjes.

  • Stap 4/4

    Serveer de aubergines bovenop de rijst en garneer met de toppings.

Wat anderen zeggen over Kleverige Teriyaki Aubergine

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster