(0)

Knapperig & wild: eenvoudig recept voor wilde kruidensalade Automatisch vertaald

Eenvoudig 17 november 2023
Bereidingstijd:
10 Min.

Pak een paar wilde kruiden en daar ga je! Een eenvoudige salade van wilde kruiden geeft je culinaire repertoire de ultieme frisheidsboost. En maak je geen zorgen, we houden het bij inheemse planten die je gemakkelijk kunt vinden in weilanden en bossen. Deze salade zit niet alleen boordevol vitaminen en mineralen, maar smaakt ook erg lekker! Of het nu als bijgerecht of als licht hoofdgerecht is, je kunt een verfrissende maaltijd bereiden in de vrije natuur.

1 Handvoll Gemengde wilde kruiden (bijv. wilde knoflook, jichtkruid, paardenbloem, zuring)
1 Tomaat
0,5 Gurke
1 Lente-ui
1 Handvoll Walnoot pit
1 Esslöffel Olijfolie
1 Esslöffel Balsamico-Essig
0 nach Bedarf Zout
0 nach Bedarf Peper
  • Stap 1/7

    Verzamel ongeveer een handvol eetbare wilde kruiden. Zorg ervoor dat je de kruiden in een schone omgeving verzamelt, bijvoorbeeld niet vlak naast een weg.

  • Stap 2/7

    Was de verzamelde wilde kruiden en laat ze goed uitlekken.

  • Stap 3/7

    Hak de kruiden grof. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Doe alles in een grote kom.

  • Stap 4/7

    Hak de walnoten fijn en voeg ze toe aan de salade voor een knapperige textuur en nootachtige smaak.

  • Stap 5/7

    Meng de olijfolie en balsamicoazijn in een kommetje. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng goed.

  • Stap 6/7

    Giet de dressing over de salade en meng alles zorgvuldig.

  • Stap 7/7

    Serveer de salade op een bord en geniet van je eigen wilde kruidensalade.

Wat anderen zeggen over Knapperig & wild: eenvoudig recept voor wilde kruidensalade

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster