Een gezellig recept nodig voor koude dagen? Wij hebben je! Probeer onze pompoencake met een plantaardige pompoencrème glazuur!
250 | Meel |
100 | Kokosbloesemsuiker |
2 | Bakpoeder |
1 | Pompoentaartkruiden |
1 | Amandelboter met pompoenkruiden |
250 | Pompoenpuree |
1 | rijpe banaan |
100 | Ahornsiroop |
1 | Appelciderazijn |
60 | Koolzaadolie |
200 | Pompoenpuree |
100 | Plantaardige verse room |
1 | Kaneel |
1 | Plantaardige drank |
1 | Amandelboter met pompoenkruiden |
-
Stap 1/5
Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onderwarmte en vet een king cakevorm, ook wel broodvorm genoemd, in.
-
Stap 2/5
Pureer de banaan en meng met de pompoenpuree, amandelboter, ahornsiroop, koolzaadolie en appelciderazijn.
-
Stap 3/5
Meng de droge ingrediënten en voeg ze toe aan de vloeibare ingrediënten. Meng alles goed tot een homogeen en glad beslag.
-
Stap 4/5
Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 40-45 minuten. Je kunt het het beste testen met een satéprikker. Als niets van het deeg aan het stokje blijft plakken, weet je dat het klaar is. Laat dan goed afkoelen.
-
Stap 5/5
Meng voor het glazuur alle ingrediënten door elkaar en voeg een beetje groentedrank toe als het mengsel te dik is. Verdeel over de cake en geniet!