Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!

Pompoentaart met een plantaardige pompoencrème glazuur

Eenvoudig 22 november 2023
Bereidingstijd:
10 Min.
Bereidingstijd:
45 Min.

Een gezellig recept nodig voor koude dagen? Wij hebben je! Probeer onze pompoencake met een plantaardige pompoencrème glazuur!

250 Meel
100 Kokosbloesemsuiker
2 Bakpoeder
1 Pompoentaartkruiden
1 Amandelboter met pompoenkruiden
250 Pompoenpuree
1 rijpe banaan
100 Ahornsiroop
1 Appelciderazijn
60 Koolzaadolie
200 Pompoenpuree
100 Plantaardige verse room
1 Kaneel
1 Plantaardige drank
1 Amandelboter met pompoenkruiden
  • Stap 1/5

    Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onderwarmte en vet een king cakevorm, ook wel broodvorm genoemd, in.

  • Stap 2/5

    Pureer de banaan en meng met de pompoenpuree, amandelboter, ahornsiroop, koolzaadolie en appelciderazijn.

  • Stap 3/5

    Meng de droge ingrediënten en voeg ze toe aan de vloeibare ingrediënten. Meng alles goed tot een homogeen en glad beslag.

  • Stap 4/5

    Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 40-45 minuten. Je kunt het het beste testen met een satéprikker. Als niets van het deeg aan het stokje blijft plakken, weet je dat het klaar is. Laat dan goed afkoelen.

  • Stap 5/5

    Meng voor het glazuur alle ingrediënten door elkaar en voeg een beetje groentedrank toe als het mengsel te dik is. Verdeel over de cake en geniet!