(0)

Mexicaanse Straatmaïs Pastasalade Automatisch vertaald

Eenvoudig 2 januari 2024
Bereidingstijd:
10 Min.
Bereidingstijd:
20 Min.

Hier zijn ze weer: linzenrisoni aka orzo aka kritharaki noedels. Ze zijn erg lekker in onze versie van de Mexicaanse Straat Maïs Salade.

100 g Biologische risoni gemaakt van linzenmeel (of welke pasta je ook verkiest)
1 Schuss Olijfolie
2 Maiskolben
0 Zout en verse peper
0,5 verse Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 Bund Fijngehakte koriander, bewaar wat voor de garnering
3 Gesneden lente-uitjes, bewaar wat voor de garnering
0,5 Avocado, in blokjes gesneden
1 groene peper, fijn gesneden
0 nach Belieben een paar basilicumblaadjes om te garneren
100 g veganistisch feta alternatief, verkruimeld
60 g veganistische roomkaas
60 g veganistische Mayo (fettarme Alternatief: Joghurt)
1 Kruidnagel
1,5 EL ingemaakte paprika's uit een pot (je kunt ook geroosterde/gebakken paprika's gebruiken)
1 TL Harissa pasta
1 TL agavesiroop
1,5 EL Appelciderazijn
1 TL Zout
0 verse peper
40 ml vers limoensap
0 nach Bedarf een beetje water of meer azijn als het te dik is
  • Stap 1/4

    Om de dressing te maken doe je alle ingrediënten in een kom en pureer je ze met een staafmixer tot een romige massa.

  • Stap 2/4

    Haal de maïskorrels uit de maïskolven en bak de maïskorrels in een beetje olie in een paar minuten goudbruin.

  • Stap 3/4

    Leg de risoni van linzenmeel ongeveer 5-6 minuten in kokend water.

  • Stap 4/4

    Meng de risoni met de geroosterde suikermaïs, paprika, 3/4 van de feta, Spaanse peper, koriander, uien, avocado en de room in een grote kom. Garneer met de overgebleven feta, koriander en lente-uitjes.

Wat anderen zeggen over Mexicaanse Straatmaïs Pastasalade

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster