(0)

Pikante vijgen Newtons Automatisch vertaald

Eenvoudig 16 januari 2018
Bereidingstijd:
15 Min.
Bak-/rusttijd:
10 Min.

Heb je wel eens gehoord van Newtons? Het is een delicaat, vochtig gebakje met een fruitige vijgenvulling. We hebben een geweldig recept voor je waarvoor je helemaal niets hoeft te bakken en dat het plezier naar een hoger niveau tilt. Je kunt de newtons heel snel en gemakkelijk klaarmaken en enkele dagen in de koelkast bewaren. Zo ben je perfect voorzien van snacks, of kun je je gasten verrassen met een nieuw taartalternatief.

110 g Data
1 Prise Zout
60 g Pecannoten
100 g Vijgen
40 g Havermout
1 TL Citroenschil
2 TL Kaneel
1 TL Ginger
1 TL Speculaaskruiden
1 TL Vanille-extract
  • Stap 1/5

    Week voor de vulling de vijgen en dadels ongeveer 10-15 minuten in heet water.

  • Stap 2/5

    Verwerk de pecannoten en havervlokken tot bloem in een blender. Voeg vervolgens de dadels toe aan het bloemmengsel met een snufje zout. Mix alle ingrediënten tot er een kruimelig maar samenhangend mengsel ontstaat. Vorm het deeg tot een bal en zet even apart.

  • Stap 3/5

    Doe de geweekte dadels en vijgen in een blender met de overige ingrediënten en mix tot een smeerbaar mengsel. Voeg water toe als dat nodig is.

  • Stap 4/5

    Spreid een vel bakpapier uit op het werkvlak en rol het deeg uit tot een rechthoek. Verdeel de vulling er gelijkmatig over, rol het op en sluit de naad met je vingers.

  • Stap 5/5

    Rol het geheel vervolgens op in bakpapier en bewaar het in de koelkast. Kleine newtons kun je het beste vlak voor het serveren afsnijden.

Wat anderen zeggen over Pikante vijgen Newtons

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster