(0)

Sappige dadeltaart met gezouten karamelsaus Automatisch vertaald

Middelmatig 20 januari 2021
Bereidingstijd:
30 Min.
Bereidingstijd:
40 Min.

Een prachtige taart voor een koffie & taart ronde op zondag. Prachtig gedecoreerd met dadels en gezouten karamelsaus.

250 g Meel
250 g Moskovisch Zucker
1 TL gemalen kaneel
0,5 TL Zuiveringszout
220 g Boter (kamertemperatuur)
1 TL Bakpoeder
170 g Medjool dadels ontpit en grof gehakt
3 stuk Eieren (maat L)
1 TL Vanille-extract
120 g Moskovisch Zucker
150 g Zure room
2 Prisen Zout
1 Handvoll Dadels (voor garnering)
125 g Zure room
90 g In blokjes gesneden boter
1 TL Vanille-extract
  • Stap 1/10

    Verwarm de oven voor op 180ºC boven- en onderwarmte.

  • Stap 2/10

    Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, zout en baking soda.

  • Stap 3/10

    Voeg de boter toe. Meng nu alles tot het één massa wordt.

  • Stap 4/10

    Voeg de zure room en het vanille-extract toe en mix nog een paar seconden.

  • Stap 5/10

    Voeg nu de eieren één voor één toe tot alles één massa is.

  • Stap 6/10

    Schep nu de gesneden en ontpitte dadels erdoor en bak de cake in een ingevette en bebloemde cakevorm (bijv. Gugelhupfform) gedurende 40-50 minuten. Prik met een tandenstoker in de cake en controleer of hij gebakken is.

  • Stap 7/10

    Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

  • Stap 8/10

    Voor de saus verwarm je de suiker, het zout en de boter in een steelpan tot alles gemengd is.

  • Stap 9/10

    Haal de saus van het vuur en spatel het vanille-extract en de zure room erdoor.

  • Stap 10/10

    Laat de saus een beetje afkoelen en giet hem over de cake. Je kunt de taart garneren met een handvol gehakte dadels en grof zeezout.

Wat anderen zeggen over Sappige dadeltaart met gezouten karamelsaus

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster