(0)

Vegan pruimen- en vijgentaart met notencrumble Automatisch vertaald

Middelmatig 7 september 2020
Bereidingstijd:
30 Min.
Bereidingstijd:
40 Min.

Deze pruimen- en vijgentaart smaakt net zo heerlijk als hij eruitziet en is afgemaakt met fijne notenkruimels.

400 g Meel (tarwe- of speltbloem)
230 g bruine suiker
6 stuk Vijgen
300 g koude plantaardige boter
18 stuk Pruimen of pruimen
2 EL koud water (optioneel)
0,5 TL Kaneel
50 g gemalen amandelen
50 g gemalen hazelnoten
1 Prise Zout
1 stuk Sap van een citroen
  • Stap 1/7

    Meng de bloem, boter en suiker in een mengkom en kneed tot een soepel deeg.

  • Stap 2/7

    Was de pruimen en vijgen, halveer en ontpit de pruimen en snijd de vijgen in plakjes.

  • Stap 3/7

    Snijd de boter in kleine stukjes, meng met de bloem, noten, kaneel en suiker in een mengkom en verkruimel met je vingers.

  • Stap 4/7

    Verwarm de oven voor op 180°C, rol het deeg uit en bekleed er een ingevette bakplaat of ovenschaal mee.

  • Stap 5/7

    Verdeel het fruit over het deeg, besprenkel met citroensap en bestrooi met suiker.

  • Stap 6/7

    Bestrooi met kruimels en bak 30-40 minuten tot ze goudbruin zijn.

  • Stap 7/7

    Laat afkoelen en serveer vers.

Wat anderen zeggen over Vegan pruimen- en vijgentaart met notencrumble

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster