🗓 15-08-2018 👤 Florian Schwenkert

Bananenijs met johannesbrood

Bananenijs met johannesbrood, het perfecte ijsalternatief voor veganisten!

Bananenijs met johannesbrood

Bananenijs is een hit in de zomer! Met deze veganistische ijscreatie, die zich kan meten met elk romig zuivelijs, kun je naar wens variëren. In dit recept wordt de aromatische zoetheid van bananen gecombineerd met de wrange chocoladesmaak van johannesbrood. De kers op de taart is de tropische smaak van kokos. Er zijn maar een paar ingrediënten nodig voor het ijs en in minder tijd heb je een heerlijk tussendoortje gemaakt waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten.

Ingrediënten voor 1-2 porties:

  • 5 bevroren bananen
  • 1 eetlepel johannesbroodpoeder, als alternatief kan cacaopoeder worden gebruikt
  • scheutje (plantaardige) melk

Toppings:

Je kunt helemaal los gaan met de toppings! Hier zijn een paar mogelijke ingrediënten die bijzonder goed smaken bij deze bananenijs smaak. Laat je creativiteit en voorkeuren de vrije loop en probeer gerust verschillende producten uit.

Bereiding van het ijs met johannesbrood:

De bereiding is heel eenvoudig: mix de bevroren bananen met de johannesbrood en de plantaardige drank in een krachtige blender. Het mengsel moet homogeen zijn en een romige consistentie hebben. Het ijs kan vervolgens naar smaak worden gegarneerd. Vooral de combinatie van pittige johannesbrood of cacao en tropische kokos zorgt voor een smaakbeleving in de mond. Tip: je kunt de bananen voor de bereiding even laten ontdooien, dat maakt het mengen makkelijker.

Lissi heeft het recept gemaakt. Het smaakt echt hemels, dus bedankt voor deze inspiratie! Neem een kijkje op haar Instagram account als je nog meer leuke recepten wilt ontdekken.

Instagram: aspoonfulofhealth_


Bijpassende producten