Ingrediënten
- Rijpe bananen: 3 stuks
- Lijnzaad: 1 el
- Water: 3 el
- Havervlokken / havermeel: 250 g
- Cashewnoten: 150 g
- Bakpoeder: 3 el
- Zout: 1 snufje
- Kaneel: 1 snufje
- Plantenmelk: 150 ml
- Ahornsiroop: 75 ml
- Kokosolie: 1 el
- Noten: 1 handvol
- Banaan: 1 stuk
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° graden. Meng het lijnzaad met het water en zet apart.
Stap 2
Maal de havermout en cashewnoten fijn in een blender. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
Stap 3
Voeg nu de bananen en alle vloeibare ingrediënten toe aan de blender en pureer.
Stap 4
Meng vervolgens de twee mengsels tot een glad beslag en vouw het lijnzaadei erdoor.
Stap 5
Giet het beslag in een ingevette broodvorm, leg er wat noten en nog een banaan op en bak ongeveer 45 minuten.
Stap 6
Dit gezonde, suikervrije bananenbrood is ook perfect als ontbijt met wat notenboter, jam of gewoon zo.