Ingrediënten
- Meel: 140 g
- Cacaopoeder, zwaar ontvet: 20 g
- theelepel bakpoeder: 1/2 theelepel
- theelepel zuiveringszout: 1/2 theelepel
- zout: 1 snufje
- gemalen lijnzaad: 1 eetlepel
- Kokosbloesemsuiker: 100 g
- Haverdrank: 80 ml
- Kokosnoot yoghurt: 60 g
- Kokosolie: 30 g
- Bourbon vanille poeder: 1 theelepel
- Glazuur:
- Biologische kokosolie: 1 stuk
- Chocoladedruppels met xylitol: 75 g
- Toppings:
- Geroosterdekokos chips
- cacao nibs
- Pindakaas
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en vet een donutplaat in met kokosolie.
Stap 2
Maak eerst het lijnzaadei door een eetlepel fijngemalen lijnzaad te mengen met drie eetlepels warm water.
Stap 3
Meng in een kom de kokosbloesemsuiker, kokosyoghurt, kokosolie en vanillepoeder.
Stap 4
Meng in een andere kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout.
Stap 5
Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten, voeg het lijnzaadei toe en meng goed - het beslag zal erg dik zijn.
Stap 6
Giet het beslag in de donutholtes en bak ze 10 minuten in de oven.
Stap 7
Laat ze afkoelen en bereid het glazuur door de chocoladedruppels samen met de kokosolie te smelten boven een bain-marie.
Stap 8
Doop de bovenkant van de donuts in het glazuur en versier met de toppings van je keuze.