🗓 09-06-2021 👤 Annabell 🕒 30 Notulen 👌 Gewoon

Eieren in mosterdsaus

Misschien de beste toepassing voor mosterd!

Eieren in mosterdsaus

Ingrediënten

  • Gekookte aardappelen: 800 g
  • Gekookte biologische eieren: 8 stuks

  • Saus:
  • Peterselie: 1/2 bosje
  • Dille: 1/2 bosje
  • Boter: 30 g
  • Meel: 30 g
  • Groentenbouillon: 400 ml
  • Creme fraîce legére: 150 g
  • Matig hete mosterd: 75 g
  • Ui: 1 stuk
  • zout:
  • Peper:

Voorbereiding

Stap 1

Hak de dille en peterselie fijn en zet apart.

Stap 2

Snijd de ui in blokjes en fruit aan in de boter. Strooi de bloem over de ui en sauteer.

Stap 3

Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook, roer de crème fraîche erdoor en laat 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg de dille, peterselie en mosterd toe.

Stap 4

Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gekookte eieren bij de saus en laat 5 minuten staan.

Stap 5

Schik op het bord.

Bijpassende producten