
Ingrediënten
- Volkoren spaghetti: 220 g
- Boter: 10 g
- Rode ui: 1 stuk
- lente-uitjes: 3 stuks
- teentje knoflook: 1 stuk
- tonijn zonder olie: 0,5 blikje
- Bladpeterselie: 150 ml
- Groentenbouillon: 150 ml
- Citroen: 1 stuk
- room (30%): 150 ml
- zout: 3 snufjes
- peper: 3 snufjes
Voorbereiding
Stap 1
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Pel de uien en knoflook en snijd ze in blokjes.
Stap 3
Was de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Hak de peterselie grof.
Stap 4
Laat de tonijn uitlekken.
Stap 5
Verhit de boter in een pan. Fruit de uien en lente-uitjes tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en de tonijn toe. Sauteer gedurende 3 minuten. Voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Blus af met groentebouillon. Voeg het sap van een halve citroen en room toe. Laat het weer warm worden, maar niet koken.
Stap 7
Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Stap 8
Serveer op borden en bestrooi met een beetje geraspte citroenschil.