🗓 12-10-2020 👤 Yvonne Saier 🕒 15 Notulen 👌 Gewoon

pasta met citroen en tonijn

Een snelle pasta variatie met weinig ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

pasta met citroen en tonijn

Ingrediënten

  • Volkoren spaghetti: 220 g
  • Boter: 10 g
  • Rode ui: 1 stuk
  • lente-uitjes: 3 stuks
  • teentje knoflook: 1 stuk
  • tonijn zonder olie: 0,5 blikje
  • Bladpeterselie: 150 ml
  • Groentenbouillon: 150 ml
  • Citroen: 1 stuk
  • room (30%): 150 ml
  • zout: 3 snufjes
  • peper: 3 snufjes

Voorbereiding

Stap 1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Pel de uien en knoflook en snijd ze in blokjes.

Stap 3

Was de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Hak de peterselie grof.

Stap 4

Laat de tonijn uitlekken.

Stap 5

Verhit de boter in een pan. Fruit de uien en lente-uitjes tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en de tonijn toe. Sauteer gedurende 3 minuten. Voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6

Blus af met groentebouillon. Voeg het sap van een halve citroen en room toe. Laat het weer warm worden, maar niet koken.

Stap 7

Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Stap 8

Serveer op borden en bestrooi met een beetje geraspte citroenschil.

Bijpassende producten