
Ingrediënten
- Ui: 1/4 stuk
- Knoflookteentjes: 6 stuks
- bolvormige venkel: 2 stuks
- Peren: 3 stuks
- Spaanse peper: 1 theelepel
- paneermeel: 100 g
- Gorgonzola: 100 g
- Hazelnootpuree: 2 el
- zout: 1 theelepel
- Peper: 1 theelepel
- olijfolie: 1 theelepel
- groentebouillon: 100 ml
- crème: 50 ml
- Appelazijn of witte wijn: 2 el.
Voorbereiding
Stap 1
Snipper de uien en fruit ze 1 minuut.
Stap 2
Voeg de fijngesneden peer toe en sauteer 2 minuten. Voeg de Spaanse peper toe, zout licht en bak nog 2 minuten.
Stap 3
Blus af met appelazijn, bouillon en room. Peper en laat iets inkoken (ongeveer 5 minuten).
Stap 4
Snijd de venkel en knoflook in grotere stukken en voeg toe. Roer door en breng twee minuten aan de kook op de hoogste stand.
Stap 5
Voeg de gorgonzola en een beetje nootmuskaat naar smaak toe. Plaats in de oven op 180°C boven-onderwarmte gedurende 20 minuten.
Stap 6
Bestrooi met het broodkruimelmengsel. Zet nog 30 minuten in de oven op 220°C boven-onderwarmte. Als het broodkruim het gewenste bruiningsniveau heeft bereikt, klaar!