🗓 12-04-2021 👤 Dergartenkanal 🕒 60 Notulen 👍 Medium

Venkel-Peer Kaas Gratin

Het perfecte recept voor alle liefhebbers van venkel en peer!

Venkel-Peer Kaas Gratin

Ingrediënten

  • Ui: 1/4 stuk
  • Knoflookteentjes: 6 stuks
  • bolvormige venkel: 2 stuks
  • Peren: 3 stuks
  • Spaanse peper: 1 theelepel
  • paneermeel: 100 g
  • Gorgonzola: 100 g
  • Hazelnootpuree: 2 el
  • zout: 1 theelepel
  • Peper: 1 theelepel
  • olijfolie: 1 theelepel
  • groentebouillon: 100 ml
  • crème: 50 ml
  • Appelazijn of witte wijn: 2 el.

Voorbereiding

Stap 1

Snipper de uien en fruit ze 1 minuut.

Stap 2

Voeg de fijngesneden peer toe en sauteer 2 minuten. Voeg de Spaanse peper toe, zout licht en bak nog 2 minuten.

Stap 3

Blus af met appelazijn, bouillon en room. Peper en laat iets inkoken (ongeveer 5 minuten).

Stap 4

Snijd de venkel en knoflook in grotere stukken en voeg toe. Roer door en breng twee minuten aan de kook op de hoogste stand.

Stap 5

Voeg de gorgonzola en een beetje nootmuskaat naar smaak toe. Plaats in de oven op 180°C boven-onderwarmte gedurende 20 minuten.

Stap 6

Bestrooi met het broodkruimelmengsel. Zet nog 30 minuten in de oven op 220°C boven-onderwarmte. Als het broodkruim het gewenste bruiningsniveau heeft bereikt, klaar!

Bijpassende producten