🔥 Let op: bij temperaturen boven 25°C kunnen onze chocoladeproducten smelten🔥

Bio Zuurkool 500 g

€ 1,25*

€ 2,50* per 1 kilogram

Prijzen incl. BTW en excl. verzendkosten

  • Zure gepasteuriseerde zuurkool
  • Zonder toegevoegde suiker
  • Geraffineerd met steenzout
  • Stevig in de beet
  • Van biologische landbouw
Hoeveelheid: Bio Zuurkool 500 g
€ 1,25
€ 18,50

Direct beschikbaar, levertijd 5-6 dagen

THT: 19.05.2023

Koop nu: Bio Zuurkool 500 g

Het leven is beter met klatergoud! En omdat wij dat ook zo zien, hebben we nu klatergoud in zakjes van 500 g in onze onlineshop! Nou, bijna. Zuurkool lijkt tenminste een beetje op feestversiering, nietwaar? Als je denkt dat kool "gewoon" stevig thuis koken is, heb je het mis. De gefermenteerde witte kool heeft veel in zijn mars en smaakt knapperig en fris, niet alleen bij spek en gerookt varkensvlees, maar ook in vegetarische gerechten. Bestel nu 500 g biologische zuurkool online!

Zuurkool: van witte kool tot traditionele kool

Om zuurkool te maken, moet witte kool worden geconserveerd door melkzuurgisting. Deze techniek om groenten te conserveren werd reeds toegepast in het oude Griekenland en het Romeinse Rijk. Misschien ken je ook de Koreaanse variant van zuurkool: kimchi. De zure Chinese kool ontstond al in de 7e eeuw. Voordat de conserveringsmethode werd ingevoerd, werd zuurkool in Duitsland, Polen en Nederland vooral 's winters gegeten. In de VS werden "de Duitsers" tijdens de Eerste Wereldoorlog zelfs stereotiep aangeduid als "moffen". Maar laten we nu in detail treden over hoe het wordt gemaakt: Verse kool wordt fijngesneden en in een vat (pot) gedaan met zout. Het zout onttrekt vocht aan de groente en bewaart het sap. Vervolgens wordt de witte kool met een "koolstamper" bewerkt en worden er melkzuurbacteriën aan toegevoegd. Onze zuurkool is ook gepasteuriseerd. Dit betekent dat het extra verwarmd wordt. Dit doodt bacteriën en maakt de zure traktatie nog langer houdbaar.

Bereid biologische zuurkool van KoRo

Het mooie van onze gefermenteerde witte kool: je kunt hem zo uit de zak eten en perfect verwerken in knapperige salades. Of je kunt het op "oma's manier" klaarmaken met geselecteerde kruiden, een paar stukjes appel en wat spek. Vegetariërs en veganisten kunnen ook genieten van onze zuurkool in eenpansgerechten, quiche, curry of met vegetarische/veganistische aardappel noedels en lasagne

Bestel biologische zuurkool bij KoRo

Zoals de naam al zegt, smaakt zuurkool zuur. We hebben het alleen geraffineerd met steenzout en bewust geen suiker toegevoegd. Natuurlijk kun je de groenten naar eigen smaak zoeten en verfijnen met verschillende kruiden. De gefermenteerde witte kool wordt rauw of gekookt gegeten en is niet alleen heerlijk in soepen, stoofschotels en salades, maar ook als hartig bijgerecht. De stevige, knapperige beet van onze zuurkool is ook heerlijk in kommen of op versgebakken brood, hamburgers en pizza. Overtuig jezelf van de kruidige variant en koop 500 g zuurkool in een zakje!

 

* De zuurkool bevat van nature suiker (1 g/100 g)!

Gemiddelde waarde per 100 g
Voedingswaarde (in kj/kcal) 84 /  20
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 3 g
waarvan suikers 1 g
Voedingsvezels 2.3 g
Proteïne 1.2 g
Zout 1.3 g
Productnummer: KRAUT_001
Herkomst Deutschland (Weißkohl)
Herkomst (verwerking) Duitsland
Biologische herkomst EU-landbouw
Inhoud: 0.5 kg
Fabrikant KoRo
EAN/GTIN 4260718293262
Gegevens Specificatie
Biologische controleorganisatie& Biologische oorsprong
DE-ÖKO-39
Allergie-informatie Uitleg sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Bewaaradvies Bewaren bij kamertemperatuur en beschermd tegen licht
Ingrediënten 99 % witte kool*, steenzout *van biologische teelt
Kruisbesmetting Geen allergenen volgens EU-verordening 1169/2011 inbegrepen.
THT 19.05.2023
Verkoop beschrijving Gepasteuriseerde biologische zuurkool
Pers & wederverkopers Zakelijke foto's downloaden
Vragen & antwoorden: Bio Zuurkool 500 g
U kunt onze gepasteuriseerde zuurkool eten zonder te koken en ervan genieten in knapperige salades of op uw boterham, bijvoorbeeld. De bereiding van zuurkool is niet moeilijk: als klassiek bijgerecht bij diverse gerechten kunt u het stomen in water of bouillon en het afmaken met kruiden. Bijvoorbeeld laurierbladeren, jeneverbessen, bonenkruid en wat peper zijn geschikt. Als de kool te zuur smaakt, kunt u ananas, appel of suiker toevoegen voor de zoetheid. Natuurlijk kunt u niet alleen "zuurkool met gerookt varkensvlees" maken, maar de groente ook gebruiken voor quiche, lasagne, ovenschotel, soep, curry, goulash of zelfs op pizza. De mildzure allrounder smaakt ook heerlijk als hij vegetarisch/veganistisch wordt bereid in een smakelijk aardappelpannetje of met groentegehaktballetjes.
Je hoeft geen zuurkooldieet te volgen om af te vallen - wat telt is een calorietekort. Onze gepasteuriseerde zuurkool heeft slechts 20 kcal per 100 g.
Ja, u kunt onze stevige zuurkool ook rauw eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van als ingrediënt in een rauwkost- of vegan worstsalade?
Eerst en vooral is een evenwichtige voeding die aan uw behoeften voldoet, gezond. Maar we kunnen je van één ding verzekeren: De zak van 500 gram bevat alleen witte kool en een snufje steenzout.
Op het bedrijf van onze producent wordt witte kool van eigen veld al 65 jaar onder de beste teeltomstandigheden tot zuurkool verwerkt. De vers geoogste witte kool wordt ontdaan van de buitenste bladeren en het houtachtige deel van de stengel wordt er met behulp van een machine uitgeboord. Elk individueel hoofd wordt dan met de hand gecontroleerd. De kool wordt vervolgens machinaal gesneden en er wordt 1,4% zout aan toegevoegd. Zout is belangrijk voor de consistentie van de zuurkool en zorgt voor een bepaalde smaakcomponent. De gesneden witte kool wordt in fermentatievaten gedaan en onder druk gezet. Nu begint het natuurlijke gistingsproces: hierbij wordt de suiker in de witte kool (ca. 4 %) door melkzuurbacteriën tot melkzuur gefermenteerd. Dit is verantwoordelijk voor de typische aangenaam zure smaak. Zo wordt zuurkool, een voedsel dat lang houdbaar is, geproduceerd zonder toevoeging van conserveermiddelen.
Om van witte kool zuurkool te maken, moet het gefermenteerd worden. Dit gebeurt met behulp van melkzuurbacteriën. De daaropvolgende pasteurisatie maakt het product nog langer houdbaar. Bij dit procédé worden micro-organismen en ziektekiemen gedood door korte verhitting bij een temperatuur van ten minste 60 °C. Vervolgens wordt het product gefermenteerd met behulp van melkzuurbacteriën.
100 g zuurkool levert 20 kcal. Zoals gebruikelijk vindt u alle informatie over voedingswaarden en ingrediënten naast of onder de productbeschrijving in onze online winkel.
In het algemeen zien wij geen probleem in het met mate consumeren van zuurkool tijdens de zwangerschap. Wij verzoeken u contact op te nemen met uw arts als u twijfelt.
Prijsontwikkeling "Bio Zuurkool 500 g"

Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld

Alle informatie zonder garantie!

4.8/5

32 Reviews


91%
6%
0%
3%
0%
Ilse M.  | 17.06.2022

Ideaal voor het aanleggen van voorraden

Nog niet gegeten

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Petra G.  | 16.06.2022

waar voor je geld

waar voor je geld

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Alex H.  | 22.05.2022

Uitstekend product en handig

Perfect! De veganistische frankfurters met mosterd en deze zuurkool maken een echt goed diner. De kosten zijn ook goed

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Angelika G.  | 15.05.2022

Goede zuurkool

Goede zuurkool - helaas vind je het niet vaak in deze vorm.

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
SCHUPPERT D.  | 11.05.2022

lekker

heerlijke zuurkool. als een alsatiaan heb ik er echt van genoten

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Renate S.  | 30.04.2022

Alles is geweldig, bedankt.

Alles is geweldig, bedankt.

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Dafne M.  | 29.04.2022

Uitzonderlijk

de beste die ik tot nu toe heb gekocht zeer smakelijk

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Sabrina S.  | 28.04.2022

Zeer goede smaak!

Niet veel extra suiker toegevoegd.

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig
Hella C.  | 22.04.2022

Zuurkool ook voor mensen die geen andere soort lusten.

Milde, stevige zuurkool met makkelijk deelbare draden. Het ziet er niet alleen goed uit in pierogi, maar kan ook gemakkelijk worden uitgevorkt.

1 Persoon (personen) vond (vonden) deze informatie nuttig
Olga R.  | 19.04.2022

Natuurlijke smaak. Niet te zuur.

Zonder onnodige toevoegingen.

Markeer deze beoordeling als eerste als nuttig

Klanten kochten ook